Unsplash

ŠTO OBLIK VAŠEG TIJELA GOVORI O VAMA!? Poznata savjetnica prehrane podijelila žene u ove 3 kategorije

Autor: Iva Hanzen

Nutricionistkinja Alexandra Jamieson tvrdi da postoje tri glavna tipa žene. To su prema njenim riječima Perolaka, Pokretačica i Velika mama. Koji ste vi tip?

Unsplash

Perolaka

Njezino tijelo pa čak i njezine misli su lagane poput pera. Žene ove građe obično su visoke, dugih udova i sitnih kostiju. Kreativne su, vole uključiti tijelo i dušu u stvari koje ih pokreću, bez obzira na to je li to ples, seks ili posao. Za njih nešto dodatne težine uglavnom nije problem jer su obično preometene  da bi se usredotočile na hranu. Ali jedenje u trku također može biti problematično jer kad jedenje stavimo nisko na popis prioriteta, izlažemo se opasnosti da nutritivno zanemarimo svoja tijela.

Unsplash

Također, budući da su ove žene sklone hladnoći često imaju hladne ruke i stopala te zimi stalno hodaju zabundane. Ove žene moraju piti dosta vode kako bi mogle nastaviti sa svojom lepršavošću, a ravnotežu mogu pronaći u meditaciji, odmoru i samoći.

Pokretačice

Pokretačice su srednje teška kategorija. Žene tog tipa obično imaju proporcionalno tijelo i srednje su građe sa srednjom konstitucijom kostiju. Njihova se fizička energija može iskazati u obliku velikog tjelesnog samopouzdanja, a mogu nositi bilo što i izgledati odlično te su općeg dobrog zdravlja.

Unsplash

Pokretačice su obično sportskog i poduzetničkog duha, autoritativne i samopouzdane. Dobro funkcioniraju u grupama i ulozi vođe. Um im je brz, ali ne i nestalan. Uživaju u dobroj hrani i najbolje se osjećaju kada jedu tri uravnotežena obroka na dan. Za njih je najbolja umjerenost. Ako postanu previše ‘vatrene’, mogle bi žudjeti za alkoholom i kofeinom te im se previše odavati ili postati kompetitivne.

Unsplash

Velike mame

Velike mame najrobusnije su i najsnažnije od ova tri tipa. Imaju najviše energije, izdržljivosti i ustrajnosti te obline na svim pravim mjestima. Moraju paziti da ne postanu previše tjelesno neaktivne jer se svi ti silni mišići koje imaju moraju upotrebljavati da bih se moglo dobro iskoristiti.

Pixabay

Velike mame moraju se kretati, a najbolje im odgovaraju duga trčanja, pješačenja ili plivanje na velike udaljenosti, odnosno svaki oblik aktivnosti koji iskorištava njihovu ljubav prema izdržljivosti.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.