Pixabay

(RECEPT) Kardiolog otkriva: ‘Ovo je najbolji kruh za vaš organizam! Slobodno ga jedite!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Američki kardiokirurg dr. Steven Gundry savjetuje da se držimo podalje od lektina ili drugih toksičnih, biljnih proteina koji se nalaze u pšenici i proizvodima bez glutena. Kada konzumiramo lektine oni uzrokuju određenu vrstu kemijskog rata u našem tijelu, ali i inflamatorne reakcije koje dovode do povećanja mase i drugih zdravstvenih problema.

Stoga je najbolji kruh onaj od bademova i kokosova brašna, ali bez žitarica. Takva je vrsta kruha savršena ako želite smanjiti unos šećera.

Sastojci:

  • 75 g kokosova brašna
  • 60 g mljevenog zlatnog lana (cijelo zrno)
  • 3 bjelanjka
  • 3 veća jajeta
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 140 ml tople vode

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sameljite lanene sjemenke. Sve suhe sastojke pomiješajte u jednu manju posudu.


U drugoj, većoj, pomiješajte mikserom cijela jaja i bjelanjke.

Dodajte suhe sastojke i sve zajedno izmiješajte mikserom.

Ostavite 5 do 10 minuta da se zgusne.

Ubacite u kalup i pecite oko 40 minuta.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.