DOBRO SE POGLEDAJTE! Jedan simptom karakterističan je za sve oboljele od korone

Autor: dnevno.hr

Chelse Earnest medicinska je sestra u Life Care Centeru u Kirklandu, koji je epicentar epidemije koronavirusa u Washingtonu, a uz CNN je izjavila da su crvene oči bile jedinstven i najsnažniji simptom da netko od stanovnika ima Covid-19. Medicinska sestra koja je njegovala oboljele u Seattlu tvrdi da su svi pacijenti zaraženi koronom imali taj karakterističan simptom-

– Svjedočila sam tome da je taj simptom prisutan kod svih pacijenata s Covidom-19. Njihove su oči izgledale….kao kod nekoga tko ima alergijsku reakciju. Njihove bjeloočnice nisu bile crvene, nego je to bilo kao da su im crveni kapci oko očiju – rekla je Chelsey.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bpolesti na listi simptoma koje je objavio ne spominje crvene oči kao simptom, niti se spominje išta vezano sa očima već se kao simptomi ističu blago povišena temperatura, groznica, kašalj, kratkoća daha, dok su pritisak u grudima i plavljenje usnice okarakterizirani kao alarmantni simptomi uslijed kojih je potrebna hitna medicinska pomoć. Američka Akademija oftamologa poslala je upozorenje povezano s izvještajima u kojima se aludira na to da korona može prouzročiti konjuktivitis, upalu opne koja prati očni kapak. Društvo je zato savjetovalo kolegama da se kod pregleda pacijenata s upalom očne spojnice zaštite. Pritom se oftalmolozi pozivaju na dvije kineske studije provedene na pacijentima hospitaliziranim zbog koronavirusa. U prvoj je viralni konjuktivitis pronađen u prosjeku na svakome tridesetom pacijentu, a u drugoj na svakome dvanaestom.

Unatoč tome, ovaj simptom, kažu stručnjaci, ne mora značiti da ste zaraženi koronavirusom, posrijedi može biti prehlada, gripa ili alergija.

– Imali smo pacijente koji nisu imali nikakvih simptoma ni tegoba, osim crvenih očiju. Čak me i jedan medicinski tehničar iz kola hitne pomoći pitao ‘Čini li se to meni ili oni svi imaju crvene oči?’. Odgovorila sam mu da dobro vidi – ispričala je za CNN Chelsey.

(VIDEO) Užasne slike iz New Yorka: Preminuli od korone prevoze se u hladnjačama!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.