Pixsell

Zagrebački holding odustaje od gradnje stanova

Autor: M.P.Š.

Zagrebački Holding zbog velikih dugova odustaje od ulaganja u gradnju stanova i kupnnje zemljišta te vraća primarnoj poslovnoj djelatnosti, komunalnim djelatnostima, piše Večernji list. To je u potpunosti suprotno tvrdnjama gradonačelnika Milana Bandića, koji je rekao kako će zajedno s partnerima, pa i Holdingom, realizirati najmanje 20-ak kapitalnih projekata.

Novi je to udarac Bandiću, koji je ovaj tjedan za Holding oslobodio dodatnih 105 milijuna kuna za ZET, podružnicu Holdinga koja je u minusu milijardu kuna, te dodao i tri milijuna kuna za sportske objekte.

Zagrebački holding u proteklih nekoliko godina investirao je znatna sredstva u kupnju nekretnina, gradnju stanova i druge aktivnosti koje nisu ‘core business’ tvrtke, što se sada pokazalo kao loša ulaganja koja ne samo da ne donose dobit već i proizvode gubitke. Uprava Holdinga, poučena lošim iskustvima, ali i suočena s financijskim problemima koji su nastali kao rezultat ‘investicijskog avanturizma’, temeljit će poslovnu politiku isključivo na održavanju i razvoju komunalne infrastrukture – informaciju o preustroju tvrtke potvrdio je i Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

Za gradnju i dalje polupraznog stambenog naselja Sopnica-Jelkovec te škola i vrtića Holding je proteklih godina iskeširao gotovo 3 milijarde kuna, a za kupnju Gredelja i Zagrepčanke dao je 1,2 milijarde kuna.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.