Goran Jakus/PIXSELL

U kinu Europa besplatne projekcije fotografskih i multimedijalnih radova

Autor: M.P.Š.

Međunarodni projekt Open Show organizira besplatne projekcije fotografskih i multimedijalnih radova te otvara prostor druženju i upoznavanju fotografa s publikom te međusobno. Prva takva prezentacija u Hrvatskoj dogodit će se u srijedu, 14. prosinca u 20 sati, na prvom katu kina Europa, a u organizaciji zagrebačkog Open Show tima kojeg čine Maja Bosnić, Marina Paulenka / Organ Vida i Barbara Šarić / Renegade Media Laborotory.

Na prvom Open Showu Zagreb svoje će projekte predstaviti: Krešimir Zadravec ‘Zagrepčani’, Tjaša Kalkan ‘L’Étranger’, Katja Kremenić ‘Safari Circus’, Petra Mrša ‘New School’ i Siniša Glogoški ‘Bike’, a poseban gost je Darije Petković ‘Duhovi prošlosti’.

Open Show je 2008. osmislio i osnovao fotograf, novinar i multimedijski producent Tim Wagner. Inspiracija su mi bili nebrojeni visoko kvalitetni projekti koji ‘trunu’ neviđeni na portfolio site-ovima poznatih i manje poznatih fotografa te primjedbe prijatelja iz struke koji su isticali nedostatak prostora za živo učenje i razmjenu (fotografskih) ideja. Wagner je s nekolicinom suradnika za početak u San Franciscu pokrenuo mjesečni forum SlideSlam, iz kojeg se kasnije razvio Open Show. U listopadu 2010., osnovan je i Open Show Los Angeles, a samo mjesec dana kasnije i OpenShow Kairo te Open Show Bangalore. Ulaz je besplatan, a sjedeća su mjesta ograničena pa se preporuča dolazak nešto ranije.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.