Pixsell

U četvrtak dođite na Trg žrtava fašizma, zamislite želju i pustite da odleti s lampionom

Autor: M.P.Š.

Predzadnji performans tjedna u sklopu ArtOmata na Trgu žrtava fašizma biti će spektakularan i čaroban. Suvremeni umjetnik Krešimir Kapulica će pustiti 500 lampiona da polete u noćno nebo. U izvedbi će mu pomoći posjetitelji koji će zažaliti želju te zajedno s lampionom ju pustiti u noć.

Krešimir priprema i dodatna iznenađenja kako bi pokazao posjetiteljima da vole i cijene život i da uvijek slijede svoje snove i želje, jer ‘Život je super! I sve se može ostvariti.’ ‘Želim ukazati ljudima na činjenicu da je život prekrasan sa svim svojim vrlinama i manama. Želim da se opuste i uživaju u trenutku i malim sitnicama. Cijeli život učimo i rastemo a ovaj performanse je posvećen tome, izjavio je Kapulica. Performans je prvi puta izveden u sklopu prošlogodišnjeg Artomata otkada ga ljudi cijele godine pitaju da li će ponovo puštati lampione. Oduševljen s pozitivnom energijom odlučio je da definitivno želi dalje poraditi na željama i lampionima. Ove godine će biti puno više lampiona a time, nada se, više ljudi, želja i pozitivne energije. ‘San mi je da naš grad i naša zemlja počnu prakticirati ‘politiku lampiona’ ili ‘politiku lijepih misli i običaja’ a da puštanje lampiona postane običaj svake godine.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.