Pixsell

Sedma Noć muzeja 27. siječnja

Autor: M.P.Š.

Već tradicionalna Noć muzeja održat će se 27. siječnja 2012. godine i bit će to sedmo 'izdanje' te prestižne kulturne priredbe u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva (HMD) za koju su pripreme u završenoj fazi.

Tako će u petak, 27. siječnja 2012. od 18 sati do sat iza ponoći za posjetitelje biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi. Atraktivne izložbe i popratna događanja – pedagoške radionice, predavanja, okrugli stolovi, stručna vodstva, performansi, recitali i koncerti, filmske projekcije, modne revije, prigodne prodaje kataloga i suvenira, aukcije, pričaonice i glazbene slušaonice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima jamačno će privući brojnu publiku, a možda i nadmašiti prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja atraktivnog programa održanog na 160 lokacija u 67 gradova. Autorice koncepcije Noći muzeja, predsjednica Hrvatskoga muzejskog društva Dubravka Osrečki Jakelić i voditeljica marketinga Vesna Jurić Bulatović, zahvaljuju svim muzejskim djelatnicima na doprinosu u projektu Noć muzeja 2012. te ističu važnost potpore brojnih partnera, pokrovitelja, sponzora i medija, među kojima su grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba i turističkih zajednica drugih gradova. Uspješnost dosadašnjih programa Noći muzeja potvrdila je da postoji kontinuirano zanimanje za ponudu programa kulture, kako je manifestacija prerasla iz gradske u nacionalnu te da predstavlja nezaobilazan sadržaj u hrvatskoj kulturnoj i turističkoj ponudi.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.