Zagreb.info

OGLASIO SE HEP: Evo zašto su stanovnici zapadnog dijela Zagreba već nekoliko puta ostajali bez struje

Autor: Dnevno

Jučer navečer stanovnici Španskog, Malešnice, Jankomira, Stenjevca i Vrapča ponovno su ostali bez struje, što je mnoge razljutilo jer se to ponovilo već više puta, a nitko im nije ponudio objašnjenje, javlja Zagreb.info.

Našoj redakciji javilo se više ogorčenih stanovnika pogođenih naselja kojima nije jasno zašto se kvarovi učestalo događaju samo u zapadnom dijelu grada.

“Svaki drugi dan ostajemo bez struje, zar samo mi previše trošimo?”, pitala se Ana Burić iz Španskog.

“Ovo je sad već stvarno previše”, rekla je Marina Tkalčić, također jedna od stanovnica Španskog.

Zbog svega navedenog kontaktirali smo Hrvatsku elektroprivredu da nam objasni zašto u posljednje vrijeme dolazi do tako čestih kvarova baš u tom području.

Iz HEP-a su nam otkrili da se nije radilo o preopterećenje mreže.

“Uzrok ispada bili su pojedinačni kvarovi srednjenaponske opreme, na dva 20 kV (kilovoltna) kabela te na jednom 20 kV postrojenju, koji su otklonjeni u najkraćem mogućem vremenu. Danas obavljena zamjena kompletnog srednjenaponskog bloka značajno će povećati sigurnosti opskrbe električnom energijom potrošača na tom području”, stoji u odgovoru koji je dobio Zagreb.info.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.