Pixsell

Nagradni fond za skijašice i skijaše na Sljemenu 120.000 eura

Autor: Martina Pauček Šljivak

Prognoza nam ide na ruku, staza je već spremna, završavaju se posljednji organizacijski detalji, a Ivičini sjajni rezultati dodatni su magnet i poziv za gledatelje. Siguran sam da će navijači u velikom broju doći uživo vidjeti na domaćem brdu najboljeg svjetskog slalomaša, ali i ostale najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, naglašava Pavlek.

Početkom siječnja Zagreb i Sljeme ponovno će ugostiti najbolje svjetske skijašice i skijaše. Osmi Audi FIS Ski World Cup ‘Vip Snow Queen Trophy’ održat će se 3. i 5. siječnja 2012. na Sljemenu, a uz svjetsku skijašku elitu okupit će i značajan broj predstavnika domaćih i stranih medija te mnogobrojne gledatelje, rečeno je na današnjoj ujedno i posljednoj konferenciji za medije u hotelu Westin povodom nadolazećeg natjecanja.

Start prve vožnje ženskog slaloma je u utorak, 3. siječnja u 15:00 sati, a druge vožnje u 18:00 sati. Prva vožnja muškog slaloma počinje u četvrtak, 5. siječnja u 14:30, dok je druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša u 17:30 sati.Ukupno 70-ak natjecateljica i isto toliko natjecatelja vozit će ponovno noćne utrke, što dodatno pridonosi atraktivnosti sljemenskih utrka. Skijašice i skijaši dolaze iz 28 zemalja s četiriju kontinenata, a u Zagrebu ih prati više od 400 članova ekipa. Visina nagradnog fonda iznosi 120.000 eura, kao i 2011. godine, a nagrade su ponovno jednake u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pripreme za Vip Snow Queen Trophy teku prema planu, izvjestio je Vedran Pavlek, direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i organizacijskog odbora utrka Vip Snow Queen Trophy.

– Prognoza nam ide na ruku, staza je već spremna, završavaju se posljednji organizacijski detalji, a Ivičini sjajni rezultati dodatni su magnet i poziv za gledatelje. Siguran sam da će navijači u velikom broju doći uživo vidjeti na domaćem brdu najboljeg svjetskog slalomaša, ali i ostale najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, a mi kao organizatori ćemo ponovno napraviti sve kako bi svi posjetitelji i sudionici osmog Vip Snow Queen Trophyja iskreno uživali kao i prethodnih godina – naglašava Pavlek.

Vremenski uvjeti se poboljšavaju, snijeg i zahlađenje pogoduju održavanju natjecanja. Od proteklog vikenda Sljeme je u snijegu i radovi na svim lokacijama na kojima će se održavati Vip Snow Queen Trophy 2012. i popratne manifestacije napreduju prema planu i predviđenom dinamikom. Uz dvadesetak centimetara prirodnog snijega zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta koje je započelo prošle subote je pri kraju. U nadolazećem razdoblju očekuju se temperature pogodne za nastavak zasnježenja s kojim će se nastaviti sve do 26.12. zbog sigurnosti i stvaranja dovoljnih količina snijega u pričuvu, a u tjednu između Božića i Nove godine započet će radovi učvršćivanja snijega i preparacije staze.

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za sljemenski spektakl su u prodaji u odabranim Vip centrima, poslovnicama Generalturista te putem on line sustava www.ulaznice.hr . Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 60 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna. Ulaznice za mušku utrku dostupne su po cijeni od 100 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 40 kuna. Paket ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi 120 kuna, dok cijena paketa ulaznica za djecu od 7 do 15 godina iznosi 50 kuna. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan oba dana. Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, u cijeni svih vrsta ulaznica uključeni su prijevoz, koncerti domaćih izvođača na Krumpirištu, zabavne i nagradne igre sponzora, te besplatna hrana i piće.

Velik interes medija za sljemenske utrke

TV prijenos sljemenskih utrka, koji već osmu godinu uspješno realizira Hrvatska radio televizija, ide uživo na 20-ak TV stanica u 18 zemalja (iz Europe, Sjeverne Amerike iAzije), a snimke, vijesti i reportaže još u 50-ak zemalja svijeta. Atraktivnost utrka potvrđuje i činjenica kako je TV sliku sa Sljemena prošle godine u prijenosima uživo, snimkama, reportažama, vijestima i drugim oblicima emitiranja vidjelo više od 300 milijuna ljudi. Štoviše, muška sljemenska slalomska utrka bila je najgledanija od svih utrka Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska sljemenska utrka bila druga najgledanija odmah iza austrijskog Semmeringa.

Janica, Ana i Nika i ove godine u humanitarnoj akciji za bolnicu u Gornjoj Bistri

Humanitarna akcija ‘Snježne kraljice’ Janice Kostelić nastavlja se i povodom osmog Vip Snow Queen Trophyja. Tako će Janica, uz Niku Fleiss i Anu Jelušić, 24. prosinca na Cvjetnom trgu prodavati karte za sljemenski spektakl. Svi zaljubljenici u skijanje potpisane karte mogu kupiti i sa skijašicama se družiti od 12 do 14 sati, a prihod od prodanih ulaznica je namijenjen Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Nika i Ana preuzet će još neke važne uloge u organizaciji sljemenskih utrka. Ana, koja ovu skijašku sezonu pauzira zbog zdravstvenih problema, će biti predvozačica s kamerom u muškoj utrci dok će Nika isti zadatak imati u ženskoj utrci. Obje će biti uključene i u rad Press centra. Također, Hrvatski skijaški savez dogovorio je ove godine suradnju s Hrvatskim školskim športskim savezom u čijoj organizaciji na sljemenske utrke dolaze najuspješniji sportski osnovnoškolski i srednjoškolski kolektivi. Pokrenut je i volonterski program u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb pa će se odabrani volonteri pridružiti organizaciji za vrijeme održavanja slalomskih utrka na Sljemenu i u Stubičkim toplicama. Time će se osigurati dodatna vrijednost za posjetitelje, a mladim ljudima pružiti prilika za razvijanje komunikacijskih vještina, rad s djecom i uživanje u vrhunskom sportu. Dodatne inicijative provode se i u press centrima, gdje se još od prošle sezone primjenjuju ekološka načela UN Global Compacta – zasebno se prikuplja papirni otpad, a u dogovoru sa ZET-om za prijevoz posjetitelja na Sljeme koriste se i autobusi na bioplin.

Autor:Martina Pauček Šljivak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.