Pixsell

Na Autobusnom kolodvoru otvara se novi Turistički info centar

Autor: Martina Pauček Šljivak

Nakon dvije godine od najave, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u utorak na Autobusnom kolodvoru otvara novi Turističko-informativni centar (TIC). Ovo će biti četvrti TIC u Zagrebu, a posljednji je otvoren u Zračnoj luci Zagreb u veljači 2010. godine. Tada je direktorica TZGZ Amelia Tomašević najavila da će iste godine biti otvoren i TIC na Autobusnom, no zbog birokracije i prikupljanja dozvola, otvorenje se odužilo

Turisti će u novom TIC-u moći dobiti informacije o smještaju, ukupnoj ponudi i događanjima u Zagrebu, a za kvalitetnu i profesionalnu uslugu zaduženi su posebno školovani informatori koji govore najmanje tri jezika.

Zagreb će tako imati tri stalna Turističko-informativna centra – na glavnom zagrebačkom trgu, u Zračnoj luci Zagreb i na Autobusnom kolodvoru, uz sezonski centar koji se svake godine otvara na Glavnom kolodvoru. Novi TIC na Autobusnom kolodvoru veličine je 70 četvornih metara i nalazi se odmah blizu mjesta gdje putnici ulaze u peron sa kartama.

Njegovo otvorenje TZGZ najavila je prije dvije godine prilikom otvaranja TIC-a u Zračnoj luci Zagreb.
Od sada će obavijesti o turističkoj, smještajnoj i gradskoj ponudi biti dostupne svim gostima koji u grad stižu svim vrstama prijevoza od zrakoplova, vlakova i sad autobusa, a oni koji metropolu posjete u vlastitom aranžmanu moći će se informirati u centralnom TIC-u na Trgu bana Josipa Jelačića.

Autor:Martina Pauček Šljivak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.