dnevno.hr

Konzum, Magma i Martimex dužni milijune Gradu Zagrebu

Autor: Dr. K.

Popisu tu nije kraj jer su Gradu dužni i Lantea, Naklada Naprijed te niz drugih. Na listi se nalazi ukupno 1263 dužnika koji zajedno duguju 578 milijuna kuna, ali su mnogi od njih propali ili su u stečaju ili više ne koriste najam.

Oko deset milijuna kuna za neplaćanje najma gradskih prostora koje koriste dužni su Gradu Zagrebu Martimex parfumerije, Konzum i Magma, piše portal Zagrebancija.

Popisu uglednih dužnika tu nije kraj jer su Gradu dužni i Lantea, Naklada Naprijed, Estetic Uvema, IMCO te niz drugih. Na listi se nalazi ukupno 1263 dužnika koji zajedno duguju 578 milijuna kuna, ali su mnogi od njih propali ili su u stečaju ili više ne koriste najam.

Podaci su izvađeni iz popisa dužnika zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora koji je za slijedeću sjednicu Gradske skupštine pripremio Milan Bandić.

Poslove naplate zakupnine i naknade za korištenje prostora na temelju ugovora s gradom obavlja Zagrebački holding d.o.o., podružnica Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, koja očito muku muči s poslovima za koje je zadužena.

Od ukupnog broja dužnika njih 486 još uvijek koriste unajmljene prostore, ali sankcije i rokovi uplate nisu jasno definirani.

Autor:Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.