Pixsell

‘Božićni domjenak’ pomaže roditeljima i teško bolesnoj djeci

Autor: M.P.Š.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u svojoj humanitarnoj akciji 'Božićni domjenak' pomaže djeci s teškim dijagnozama čija su liječenja dugotrajna ili se ponavljaju više puta mjesečno i osigurava smještaj za njihove siromašne roditelje kako bi bili uz njih na putu ozdravljenja.

I dok je Božić za mnoge tvrtke prilika za organizaciju raznih domjenaka kako bi se družili sa svojim poslovnim partnerima, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira humanitarnu akciju ‘Božićni domjenak’ za pomoć teško bolesnoj djeci i njihovim roditeljima. -Božićni domjenak prilika je da pokažemo solidarnost i socijalnu osjetljivost te pomognemo onima kojima je naša pomoć neophodna – teško bolesnoj djeci. Radi se o djeci s teškim dijagnozama čija su liječenja dugotrajna ili se ponavljaju više puta mjesečno. Njihovi skromni i siromašni roditelji poduzimaju sve kako bi im pomogli i bili uz njih na putu ozdravljenja, rekli su u Caritasu. Naime, Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je obiteljsku kuću u zagrebačkom naselju Vukomerec u sklopu koje roditeljima i njihovoj bolesnoj djeci pruža besplatno stanovanje, prehranu, savjetovanje i psihosocijalnu podršku. Tijekom ove godine smještaj u kući osigurali su za 90 obitelji iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Cilj ove akcije je da svi koji to mogu novčano pomognu kako bi se djeci osiguralo pravo na liječenje, a njihovim roditeljima mogućnost da budu uz njih tijekom liječenja.

Građani i tvrtke u akciju se mogu uključiti na sljedeće načine:

– uplatiti osobno novčana sredstva u Upravi CZN-a, Vlaška 36 u Zagrebu

– uplatiti novčana sredstva na žiro-račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije:

Zagrebačka banka, 2360000-1101340277, poziv na broj: 02950, s naznakom: Dobrovoljni prilog za kuću ‘Vukomerec’.Radi se o djeci s teškim dijagnozama čija su liječenja dugotrajna ili se ponavljaju više puta mjesečno. Njihovi skromni i siromašni roditelji poduzimaju sve kako bi im pomogli i bili uz njih na putu ozdravljenja, rekli su u Caritasu

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.