Goran Jakus/PIXSELL

Bandić: Neće biti povrata novca za vrtić

Autor: M.P.Š.

Roditelji koji su plaćali vrtić prema Bandićevom modelu, unatoč najavi da će im se vratiti preplaćeni novac, ipak ništa od toga. Gradonačelnik Milan Bandić koji je jučer to najavio, danas je ipak povukao izjavu rekavši da se novac neće moći vratiti. Od sad će svi plaćati vrtić 300 kuna

– Neće biti povrata novca za vrtiće jer za to nema mogućnosti – kazao je Milan Bandić na dodjelama medalja Grada Zagreba i tako demantirao sam sebe. Podsjetimo, Bandić je u srijedu kazao kako će se, za one roditelje koji su plaćali vrtiće prema njegovom modelu, pronaći način da im se kroz smanjivanje budućih mjesečnih rata za vrtić refundira novac.

Sada će svi roditelji ma koliko su vrtić prije plaćali, dobivati uplatnice na 300 kuna.

– Oni koji prošle godine nisu plaćali ništa sada će plaćati 300 kuna, a oni koji su trebali plaćati više će isto plaćati 300 kuna, rekao je gradonačelnik Bandić.

Također, Bandić i dalje ostaje pri svome kako je njegov model naplate vrtića bio sačinjen na principu solidarnosti i socijalne pravde, ali da su u ovom slučaju pobijedile opstrukcija i destrukcija zbog kojih će sada svi biti prisiljeni plaćati vrtić po istoj cijeni, bez obzira kolika su im primanja. Iznos od 300 kuna neće morati plaćati isključivo pojedine socijalne kategorije koje zbog socijalnog statusa u obitelji imaju određene beneficije. Riječ je o invalidima, samohranim roditeljima i roditeljima koji imaju više vrtićke djece.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.