TAKO SE TO RADI! Orban i mađarski parlament odbacuju Istanbulsku konvenciju!

Autor: Vjera

Iako je hrvatski narod izašao na ulice, vladajući nisu poslušali

Mađarski parlament u utorak je usvojio političku deklaraciju koju su inicirali Kršćanski demokrati, a kojom se odbija Istanbulska konvencija.

Koalicijski partner stranke Fidesz iz koje dolazi mađarski premijer Viktor Orban rekao je da bi parlament trebao odbiti ratificirati konvenciju, pozivajući se na definicije spola koje ona sadrži, prenosi Hungary Today.

Deklaracija je usvojena sa 115 glasova za, 35 protiv i tri suzdržana. Konkretno, Mađarska tim potezom nije tek odbila ratificirati Istanbulsku konvenciju, već je Vladi poručila da lobira u Europskoj uniji za njeno odbijanje.

U deklaraciji se ističe da dokument Vijeća Europe zauzima neprihvatljiv pristup definiranju spola i da parlament ne bi trebao inkorporirati takav pristup u svoje nacionalno zakonodavstvo.

Također, navodi se kako pravila o azilu temeljena na Istanbulskoj konvenciji nisu u skladu s pravosudnim sustavnom Mađarske koja nastoji poduzeti učinkovite mjere protiv ilegalne migracije.

U međuvremenu, vrijedni dijelovi konvencije kada je riječ o zaštiti djece i poduzimanju akcija za suzbijanje nasilja nad ženama već su od prije pravilno ugrađeni u mađarski pravni sustav, navodi se u deklaraciji.

Podsjetimo, iako su se u Zagrebu 2018. na tisuće hrvatskih ljudi okupile prosvjedovati protiv Istanbulske konvencije jasno dajući do znanja vladajućima da ju ne žele, Hrvatski sabor istu je usvojio i to s gromoglasnim pljeskom. Podsjetimo, Orban  se u mnogočemu suprotstavio eurospkoj oligarhiji, po pitanju migranata, obitelji, banaka, poreza, a u suštini stavio je svoj narod i Boga na 1. mjesto što se itekako odrazilo na ekonsmsku i društvenu sliku Mađarske koja cvijeta, dok se poslušne zemlje poput nas bore za svaki dah, koračajući prema smrti svake vrste.

(FOTO) ORBAN NA KOLJENIMA ZALUDIO SVIJET! Pogledajte čudo svjetske politike!

KAKO JE ORBAN RASTURIO EUROPSKU OLIGARHIJU! Učinio čudo o kojem se šuti!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.