VOJSKA SKAMENJENA Evo kako je čudesno viđenje Gospe zaustavilo smrtonosni rat!

Autor: Z. P.

Kako su molitve malenih Gospi, spriječile krvoproliće

Godine 1870. Kraljevina Pruska ratovala je protiv istočnih dijelova Francuske i odnosila je mnoge pobjede, uključujući i opsadu Pariza 1871. Bio je to brutalan rat koji je rezultirao brojnim žrtvama i destabilizirao Europu. Iako su mnogi faktori doprinijeli kraju rata, čudesno ukazanje Djevice Marije zaštitilo je francuski grad koji je trebao biti uništen.

Dana 17. siječnja 1871. godine u blizini malog sela Pontmain u Francuskoj, Cesar Barbadette i njegova dva sina Josip i Eugene dovršavali su svoje poslove na farmi. Pogledali su kroz prozor štale i vidjeli čudesan prizor.
Dama u svijetlu, odjevena u tamno plavu haljinu sa svijetlim zvijezdama po njoj. Uskoro su pred Gospu došle časne sestre iz obližnjeg samostana, župnik i mnogo seljana gledati čudesan prizor.
Počeli su moliti krunicu,  nakon čega su vidjeli natpis pod Gospinim nogama. Pisalo je: Molim vas molite djeco moja Bog će čuti vaše molitve i moj Sin vas čeka.

Nakon toga zapjevali su pjesmu, Majko Nade, a Gospa se nasmiješila i pridružila se njihovoj pjesmi. Ukazanje je trajalo oko 3 sata i završilo je u 21. sat.

U isto to vrijeme, seljani to nisu ni znali, pruska je vojska napredovala prema njima, spremna uništiti sve i bila je nekoliko kilometara udaljena od njih. Vojnici su se međutim zaustavili u jednom trenutku gledajući Djevicu Mariju kako u svem sjaju stoji pred njima. General von Schmidt, skamenjen, okrenuo je vojsku u suprotnom smjeru, a sljedeće jutro pravdao se nadređenima rekavši: Nismo mogli dalje, onamo u smjeru Bretanje, nevidljiva Gospa zabranila nam je put.

Samo 11 dana nakon ovog čudesnog događaja 28. siječnja 1871. godine rat je završio i potpisano je primirje.
Ukazanje Djevice Marije u Pontmainu naziva se i ukazanje Gospe od nade pokazujući nam kako su molitve poniznih imale učinak na svršetak rata i sprječavanje krvoprolića koje je trebalo uslijediti.

Hvala i  slava Gospodinu.

Marijo, moli za nas!

Autor:Z. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.