NADNARAVNA INTERVENCIJA! Stepinac u zatvoru nije bio sam, kako se mislilo!

Autor: Vjera

Po daru bilokacije i brizi Blažene Djevice Marije, ova je žena odlazila Stepincu u ćeliju, iako se nisu poznavali

“Tijekom godina zatočeništva Bog je Stepincu – vjernom pastiru Crkve – poslao još jednu duhovnu majku. Zvala se Maria Bordoni. Utemeljila je institut “Opera Mater Dei/Djela majke Božje i u to je vrijeme sa svojim susestrama živjela u Castel Gandolfu nedaleko Rima. Crkva ju je kasnije proglasila službenicom Božjom.

Marija je bila mistična duša. Premda velika, bila je potpuno skrivena. Duboko prožeta duhom svećeništva, bila je nadahnuta da sebe prinese Bogu kao žrtvu za svećenike.Često se noću molila za Crkvu, Svetog Oca, svećenike i progonjene kršćane. Blažena je Djevica govorila njezinoj duši i noću je odvodila na mjesta gdje je vladala bijeda. Za vrijeme komunizma odvodila bi je u zemlje Istočnog bloka kako bi ondje donosila utjehu svima koji su patili u zatvorima i logorima.

Tijekom jedne od tih bilokacija Blažena Djevica joj je pokazala jednog svećenika u zatvoru.Sjedio je na stolici s rukama naslonjenim na koljenima i prebirao po krunici. Molio se. Gospa je tada rekla Mariji: Vidiš li mojega voljenog sina? On jako pati. Moli se za ovog mog sina. Ime mu je Alojzije Stepinac.

Maria Bordoni

Kada je papa Ivan Pavao II ovog biskupa mučenika 1998. godine u Mariji Bistrici proglasio blaženim, časne sestre Instituta Marije Bordoni prisjetile su se da im je Marija znala pričati o njemu, ali da su o njemu čitale i u duhovnim zabilješkama svoje utemeljiteljice.

Naišle su na opis njezina “posjeta utjehe” kardinalu Stepincu. Posjećujući Stepinca, Marija Bordoni provela je svoju želju u djelo. Napisala je: “Htjela bih biti svjetiljka koja gori na na oltaru i polagano izgara pred Gospodinovim svetohraništem. Htjela bih to učiniti za ovog svećenika, za Crkvu, svetog Oca te za sve svećenike i misionare.”

– iz knjige: s. E. Maillard, Ljubav će imati zadnju riječ, izdavačka kuća Kyrios

 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.