blitc

Redovnica bolesnih ruku postigla blaženstvo

Autor: Marija Stipić

Postavši redovnica, posvetila se djelima ljubavi prema bližnjemu. Sama je mnogo pretrpjela od nedostatka ljubavi pa je tim više imala srca za drugoga.

Marija Ana rodila se 1565. godine u Madridu te je isti dan bila i krštena. Još kao djevojčica, vođena višim nadahnućem, željela se posve posvetiti Bogu no roditelji su je pošto-poto htjeli udati. Da bi ju prisilio na udaju, otac ju je dao da služi u kuhinji pod strogom i čangrizavom sluškinjom. Kad joj je umrla majka otac se ponovno oženio za maćehu koja ju je zlostavljala. Ne mogavši ju slomiti ostaviše ju naposljetku na miru. Marija Ana je tražila samostan koji bi ju primio no zbog bolesti ruku kojima se nije mogla normalno služiti posvuda je bila odbijena. Unajmivši malenu sobicu pored crkve redovnika bosonogih mercedarijevaca, kroz duge je godine provodila život u molitvi i pokori. Oni su je godinama poznavali i znali za njezinu ljubav prema Kristu i siromasima pa su joj dopustili da obuče redovničko odijelo. Postavši redovnica, posvetila se djelima ljubavi prema bližnjemu. Sama je mnogo pretrpjela od nedostatka ljubavi pa je tim više imala srca za drugoga. Zahvaćena teškom bolešću i iskušana mnogim kušnjama, Marija Ana od Isusa umrla je 17. travnja 1624. Nadbiskup Malage kardinal Di Trejo, koji je kroz 14 godina izbliza pratio život blaženice, sastavio je vrlo iscrpan izvještaj o njezinim krepostima.

Autor:Marija Stipić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.