Foto: Ivana Batev / CROPIX

IZBJEGLICE STIŽU U VATIKAN: Papa poslao kardinala po još 43 s Lezbosa

Autor: Dnevno

Vatikan će, prema naredbi pape Franje, primiti još 43 izbjeglice iz prihvatnog centra na grčkom otoku Lezbosu, priopćila je u ponedjeljak Sveta Stolica. O njima će se u Rimu brinuti katolička humanitarna organizacija Sant’Egidio.

Papinski djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski otišao je na Lezbos i u srijedu će se vratiti u Rim s 33 izbjeglice, a preostalih desetero stići će kasnije u prosincu.

Dvanaest Sirijaca koje je Papa doveo nakon posjete Lezbosu u travnju 2016. prve su izbjeglice za koje je Vatikan preuzeo brigu u Rimu. Još ih je devet došlo u lipnju 2016.

Situacija u kampu Moria na Lezbosu i drugim grčkim prihvatnim centrima dugo je kritična zbog prenapučenosti.

“Tamo se nalaze deseci tisuća ljudi, a mnogi, uključujući djecu, samoozljeđuju se i izvršavaju samoubojstva”, nedavno je objavila humanitarna udruga Liječnici bez granica.

Papa Franjo je 2017. usporedio izbjegličke centre na Lezbosu s koncentracijskim logorima, navodi N1.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.