TOMISLAV IVANČIĆ: Ovako prepoznaj zločestog čovjeka!

Autor: Vjera

Samo obrati pažnju na ovo

Iz duhovne riznice velečasnog Tomislava Ivančića svetog hrvatskog svećenika koji je promijenio živote brojnih ljudi izdvajamo pouku o načinu prepoznavanja dobrog i zločestog čovjeka.

‘Nikad ne procjenjuj čovjeka po onomu što pričaju o njemu, nego po onomu što čovjek priča o drugima. Isus je jasno rekao: “lz obilja srca usta govore, dobar čovjek iz dobre riznice srca iznosi dobro, a zao čovjek zlo.” Zločest čovjek samo prepričava negativne događaje, trača, ogovara druge, naslađuje se tuđim problemima. I gleda da druge promijeni, a sam dalje ostaje zločest. Dok dobar čovjek uvijek nastoji opravdati čovjeka koji je pogriješio, razumjeti ga i imati sućuti za njega. Dobar čovjek sebe mijenja, a ne druge,’ napisao je Tomislav Ivančić, u knjizi  “Duhovitošću do duhovnog zdravlja” te u malo riječi rekao sve.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.