SV. FAUSTINA: Dušu ne čine savršenom ni milosti, ni nadahnuća, ni zanosi, nego…

Autor: Vjera

Ništa od navedenog....

Sveta Faustina Kowalska, svetica koja je po zamolbi Isusa prenijela Božansko milosrđe cijelom svijetu u svom Dnevniku napisala je nešto itekako važno i aktualno i danas. Naime mnoge duše u zanosima i milostima ostaju vjerne Gospodinu i tad misle kako su nepobjedive, pogotovo ako još uz to i znaju da su primile neke darove, ali kad ih obuzme suhoća, kad ništa od toga ne dobivaju lako se zaodjenu u malodušnost i nevjeru.

Zbog toga je važno ovo znati:

“Dušu ne čine savršenom ni milosti, ni nadahnuća, ni zanosi, kao ni druge darovane milosti, nego samo nutarnje sjedinjenje moje duše s Bogom. Darovi su samo nakit duši, ali oni ne čine ni njen sadržaj ni njenu savršenost. Moja svetost i savršenost počiva na uskom sjedinjenju moje volje s voljom Božjom. Bog nikada ne čini nasilje našoj volji. O nama ovisi, da li ćemo prihvatiti Božju milost ili nećemo; da li želimo s njom surađivati ili je proigrati.”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.