GNU

Uspješno razdvajanje ‘malih sijamskih boraca’

Autor: hina

U 14-satnoj operaciji razdvajanja blizanaca sudjelovao je jaki tim od 20 kirurga u bolnici Great Ormond Street Hospital, a osim roditelja, Angie i Azedine Banhaffaf, zahvalila im je i cijela "irska nacija".

Sijamski blizanci koje su roditelji prozvali “malim borcima” uspješno su razdvojeni na operaciji koju su izveli liječnici vodeće dječje bolnice u Londonu, javile su u četvrtak agencije.

– Sunce danas sja za naše male borce koji su dobili bitku života – poručili su sretni roditelji Hasana i Huseina Benhaffafa.

U 14-satnoj operaciji razdvajanja blizanaca sudjelovao je jaki tim od 20 kirurga u bolnici Great Ormond Street Hospital, a osim roditelja, Angie i Azedine Banhaffaf, zahvalila im je i cijela “irska nacija”. Par, naime, živi u Corku, na jugu Irske.

Blizanci, rođeni 2. prosinca, bili su spojeni prsima, ali nisu dijelili vitalne organe, objasnili su liječnici.

Po njihovim riječima, blizanci se nalaze na odjelu intenzivne njege, a stanje im je stabilno.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.