Screenshot, Bourbon Rhode

JESU LI PRONAĐENI? Uočena je splav na satelitskim snimkama, brodovi na Atlantiku iznenada promijenili smjer

Autor: Dnevno

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, možda je došla kraju. Na stranici koja prati kretanje brodova, Marine Traffic, tijekom posljednjih nekoliko sati moglo se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs.

Sindikat pomoraca dobio je pouzdanu informaciju kako je uočena splav i da su svi brodovi upućeni prema njoj. “Uočena je splav na satelitskim snimkama i uputila se flota prema splavi. Satelitske snimke kasne dva sata. Upućena je veća flota”, potvrdio je Neven Melvan iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Trenutno je na vrlo maloj udaljenosti nekoliko brodova. Pomorci u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue protumačili su to kao akciju spašavanja, odnosno tvrde da je vjerojatno u Atlantiku uočeno nešto zbog čega su brodovi skrenuti s kursa.

Mnogi od njih nadaju se da je uočena splav ili više njih, na kojima bi mogli biti nestali pomorci na čelu s hrvatskim kapetanom potonulog broda Bourbon Rhode Dinom Miškićem. Trenutno nema službenih informacija, no obitelji nestalog Miškića i šestorice Ukrajinaca nadaju se da je završena potraga za njima te očekuju dobre vijesti.

Iz Ukrajine se neslužbeno doznaje da je uhvaćen nekakav signal te da zbog tog signala brodovi mijenjaju kurs i idu u istom smjeru, javlja Dnevnik.hr.

Da se nešto događa, dokaz je i sazivanje hitnog sastanka hrvatskih diplomata i francuskih dužnosnika.

izvor: marinetraffic.com

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.