Foto: Nikola Vilic / CROPIX

ŠTO SE DOGODILO? Udruga ‘Istina’ Nine Raspudića odlazi u stečaj! Poslan poziv vjerovnicima

Autor: Dnevno

Trgovački sud u Bjelovaru pozvao je vjerovnike “Istine” – Inicijative za slobodu, toleranciju i nacionalnu afirmaciju, udruge kojoj su na čelu Nino Raspudić i Trpimir Goluža, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka “Istine” kojoj je utvrđen dug od oko 14.000 kuna.

Sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici “Istine” da u roku od 15 dana dostave popis imovine i obveza te tvrtke, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici te udruge u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je “Istina” nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga “Istina”, što je akronim od (I)nicijativa za (s)lobodu, (t)oleranciju i (n)acionalnu (a)firmaciju osnovana je u svibnju 2010., a u registar udruga upisana je u rujnu te godine sa sjedištem u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici.

Kao djelatnost Udruge navedeni su “javni nastupi predstavnika Udruge, izdavanje priopćenja, organiziranje konferencija za tisak, izdavanje publikacija te ostale djelatnosti”.

Kako se navodi u registru, osobe ovlaštene za zastupanje te i dalje aktivne udruge su predsjednik Nino Raspudić, filozof, novinar i književnik te Trpimir Goluža, bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore kojima je mandat počeo 2010., a prema podacima u registru, završio u svibnju 2012.

No, kako je istaknuto u jednom od posljednjih javnih istupa u ime “Istine”, ta udruga i njezini čelnici bili su aktivni i nakon isteka mandata.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.