Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rimac je zbog vjetroelektrane išla toliko daleko da je pokušala skinuti i točku s dnevnog reda Vlade

Autor:

U svom lobiranju za tvrtku C.E.M.P. USKOK-ova osumnjičenica Josipa Rimac išla je toliko daleko da je čak pokušala skinuti točku s dnevnog reda Vlade.

Kako doznaje Jutarnji list, Rimac je nastojala intervenirati preko vladinog Ureda za zakonodavstvo kako bi se skinuo postupak o sukobu nadležnosti između ministarstava poljoprivrede i državne imovine prema tvrtki C.E.M.P..

Podsjetimo, prema optužnici Rimac se tereti da je pokušala pomoći tvrtki C.E.M.P. da ishoduje sve potrebne uporabne dozvole za vjetroelektranu Krš-Pađene premda C.E.M.P., smatra USKOK, nije ispunjavao sve uvjete.

“Rimac me je pokušala telefonski kontaktirati u više navrata(…), a poznato mi je da je kontaktirala i moje suradnice, s molbom da se predmetna točka odgodi, odnosno skine s dnevnog reda nadležne Koordinacije. Tom prilikom je dobila uputu i informaciju da je formiranje dnevnog reda i skidanje točaka u nadležnosti Koordinacije, a ne ovog Ureda”, potvrdila je informaciju za Jutarnji Zdenka Pogarčić ravnateljica Vladina Ureda za zakonodavstvo.

(FOTO) 15 GODINA POLITIČKE KARIJERE JOSIPE RIMAC: Plesala je, pjevala s harmonikašima, pod rukom držala Gotovininu sliku…

Upravo je ovaj dio istrage, tvrdi Jutarnji, razlog što će USKOK ispitati jednu od najbližih Plenkovićevih suradnica Tenu Mišetić, zamjenicu predstojnika njegovog Ureda.

Naime, smatraju da bi Mišetić mogla znati nešto više o pokušajima “lobiranja”.

 

Božinović: Ako se potvrdi optužnica, Rimac bi trebalo ukinuti pravo da i dalje prima plaću po modelu 6+6!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.