Twitter Screenshoot

Turci će graditi dionicu koridora u BiH vrijednu 67 milijuna eura

Autor: Hina

Predstavnici vlasti Federacije BiH potpisali su u četvrtak u Mostaru ugovor vrijedan 67 milijuna eura s turskom kompanijom Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret o izgradnji dionice autoceste na koridoru Vc kod Zenice u dužini od 4 kilometra.

Riječ je o iznimno zahtjevnom dijelu dionice autoceste na Koridoru Vc koja predstavlja i obilaznicu oko Zenice, a financira se iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ugovor su u središtu kompanije Autoceste Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru potpisali direktor Adnan Terzić i njegov turski kolega Evren Utku, direktor kompanije “Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret” te ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić.

Vrijednost radova na dionici Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica je 67,3 milijuna eura, od čega su grant sredstva EBRD-a u iznosu od 11,03 milijuna eura.

”Ovo je nastavak naših aktivnosti i za nas jako bitna dionica koja treba završiti izgradnju obilaznice oko Zenice”, rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić.

Radovi bi trebali početi već sljedeće godine, rekao je direktor turske kompanije, a ministar Lasić istaknuo je da su ti projekti iznimno potrebni Federaciji BiH.

”Uskoro ćemo imati tridesetak kilometara gradnje na koridoru, te uz izgrađena 102 kilometra i neke koji će slijediti, mislim da ćemo uz sve opstrukcije i poteškoće koje su se pojavile, od Federacije napraviti istinsko gradilište”, rekao je ministar Lasić.

Dionica autoceste na koridoru Vc kod Zenice uključuje izgradnju dva tunela i tri vijadukta te petlje putem koje će se Zenica povezati s tim prometnim koridorom.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.