Plenkoviću, zašto lažeš svoj narod čak i u čestitki za Praznik rada? | Dnevno.hr
Marko Lukunic/PIXSELL

Plenkoviću, zašto lažeš svoj narod čak i u čestitki za Praznik rada?

Autor:

Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Hrvatski premijer Andrej Plenković svakodnevno zapanjuje svojom nepodnošljivom lakoćom razbacivanja frazama koje sjajno zvuče, ali ništa ne znače. Milina ga je gledati i slušati dok značajno mlatara rukama i poput Delboja iz Mučki priča potpune besmislice na francuskom koje su mu u uho ušle valjda dok je u Bruxellesu sjedio kao europarlamentarac.

Uoči Praznika rada nadmašio je sama sebe. Građanima je poslao najbirokratskiju depešu ikad kojom im čestita Međunarodni praznik rada. Umjesto da bude iskren i da barem u ovoj prigodi spusti malo svoj nos, solidarizira se s patnjom i realno pogleda kako živi narod koji ga je s povjerenjem izabrao, on se besremno hvalio nevjerojatnim, nikad viđenim uspjesima svoje Vlade.

Za početak, spomenuo je proračunski suficit što znači da je u državnoj blagajni ostalo novca. Sama informacija da u nekoj blagajni ima novaca, a HDZ je na vlasti zvuči sumnjivo, no nećemo biti zločesti. U kasi jest ostalo nešto siće, no sramota je hvaliti se proračunskim suficitom kada si štedio na najranjivijima, ljekovima za bolesnu djecu, studentima i osobama s posebnim potrebama, a svojima kupio skupe mobitele koje upotrebljavaju da bi fotografirali svoja i tuđa međunožja.

Već u idućem pasusu nastavlja s laganjem, tj. bolje rečeno, besramnim i evidentnim uljepšavanjem neugodne istine. ‘Bilježimo najveći pad nezaposlenosti u zemljama Europske unije’, napisao je Plenki i ostao živ. Lako se hvaliti padom nezaposlenosti kada si na europskom dnu i kada te prešišala Rumunjska, a uskoro će i Bugarska. Osim toga, Plenki dobro zna da pad nezaposlenosti nije rezultat ni jedne mjere njegove vlade već s jedne strane manjka stanovništva koje je otišlo crnčiti u Irsku i drugdje, a ovi rijetki što nisu, spustili su se na more kulučiti sezonu i lomiti kičmu za sitniš.

“Brigu za hrvatskog radnika pokazali smo spašavanjem tisuća radnih mjesta koja su bila ugrožena krizom u Agrokoru”, ponovio je još jednu floskulu Plenković, a ona se pokazala neistinitom još krajem veljače kada je otkriveno da je iz Agrokora šaptom otpušteno barem 2500 radnika. Otkaza će biti još više, smatraju svi relevantni stručnaci za gospodasrtvo.

Na samom kraju možda najgore prvomajske čestitke koju je i jedan državnik ikada poslao svom narodu, Plenki je naveo da  ‘Vlada ustrajno nastavlja raditi na ostvarenju naših temeljnih ciljeva – političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i solidarnosti’.

Ta ‘politički stabilna’ zemlja upravo je u diplomatskom sukobu sa svojim najratobnornijim susjedom, Rusima je prodala najveći dio nekad najvitalnijeg dijela gospodarstva, ustaše i partizani samo što nisu ponovno u šumama i to ne na paintballu, a hvalisavi premijer jedva je uspio zadržati vlast u vlastitoj stranci.

U toj ‘pravno sigurnoj’ zemlji živi 300 000 ovrhama blokiranih građana, a prijeki, javnobilježnički sudovi plijene im crkavicu zaobilazeći sudove. Pravno sigurna zemlja oslobađa tajkune koji su zamračili milijune i ubojice za volanom pa zbog te famozne pravne sigurnosti građani više nisu sigurni ni na prometnicama.

‘Gospodarski rast’ vidljiv je jedino u rastu hrpa smeća u gradovima zbog neadekvatnog gospodarenja otpadom pa, ajde, građani barem imaju po čemu kopati. Smeća i kontejnera ne manjka. Manjka zato solidarnosti, jer da je ima, ovakvi kao Plenković i njegova stranka nikada ne bi u Hrvatskoj bili na vlasti.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.