Pavle Kalinić: ‘Grad Zagreb ne poklanja zemlju investitorima, ovdje se zna koja je cijena!’

Autor:

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, gostovao je u emisiji  “Novi dan” na N1 televiziji, a govorio je o gradnji novog Spomenika domovini u Zagrebu, odnosu Milana Bandića prema Vladi te problemima s kojima će se suočiti Hrvatska i Europa.

Danas je počela gradnja Spomenika domovine u centru Zagreba, između Lisinskog i Gradske uprave, iako se jedan Spomenik domovini već nalazi na Medvednici. “Bili su prijedlozi da se pored spomenika na Medvednici napravi i spomenik u centru grada. Ovo je jedna od najkvalitetnijijh lokacija u gradu. Uvijek je bilo – koliko i ljudi, toliko i mišljenja, ali kada bismo se htjeli složiti sa svima, ne bismo ništa napravili”, rekao je Pavle Kalinić.

Na pitanje hoće li se gradonačelnik Bandić kandidirati za predsjednika Republike, Kalinić je rekao kako misli da neće, a ne misli ni da će podnijeti ostavku na sadašnjoj poziciji. “Ne, to je tip čovjeka koji ne odustaje. On je sa šest mandata pokazao da ostaje do kraja”, govori Kalinić.

Bez izglasavanja GUP-a ne bi bila ugrožena parlamentarna većina s obzirom na to da je gradonačelnik Bandić čovjek za dogovore, a ne za sukob. Bandić ima socijalnu inteligenciju, pa je tako pitanje okretišta tramvaja u Dupcu riješio u nekoliko mjeseci. “Problem okretišta tramvaja u Dupcu Milan Bandić je riješio u nekoliko mjeseci. On ima socijalnu inteligenciju. Kada bi Bandić povukao svoje ljude iz parlamenta, Vlada bi pala. On nije čovjek za sukobe, nego za dogovor. Jedino vrijemekada nije bilo dogovora između Vlade i Grada bilo je vrijeme Vlade Zorana Milanovića”, kaže Kalinić.

Na pitanje hoće li GUP biti prihvaćen, kako će slučaj utjecati na Bandićevu sudbinu, Kalinić je odgovorio sljedeće: “GUP mora biti prihvaćen, suluda je situacija da Grad mora imati suglasnost Ministarstva graditeljstva, što je ostavština Anke Mrak-Taritaš. Očekujem da će dobiti suglasnot. Ne mogu se uvijek zaustavljati projekti. Je li projekt dobar ili nije, to se najbolje izvalorizira na tržištu. Kažu, pogodovalo se privatnicima pa nitko neće uložiti a da ne bi dobio.”

Kalinić tvrdi da Grad Zagreb zemlju ne poklanja investitorima: “U ovom konkretnom slučaju ne, ali u mnogim ste slučajevima imali da su u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj davali besplatno zemlju da bi se izgradile tvornice i da bi se zaposlili ljudi. U ovom slučaju se zna koja je cijena i oni koji su nezadovoljni ponudom – mogu ponuditi više”, zaključio je Kalinić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.