Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Oglasio se i vlasnik restorana u kojem su večerali otrovani Talijani: Najgore jutro u mojem životu!

Autor: Dnevno

Vlasnik restorana “Bonaca” u kojem su večer prije trovanja objedovali talijanski turisti tvrdi kako je znao da se gosti nisu mogli otrovati u njegovom restoranu te se nada da će svi ostali preživjeti, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

TRAGEDIJA NA HVARU: Muškarac mrtav, četvero ih završilo u bolnici

“Znao sam da ne postoji ni najmanja mogućnost da su se talijanski turisti, koji su večerali kod mene, u mojem restoranu “Bonaca” otrovali spizom. Ja kupujem samo frišku spizu i vodim brigu o onome što stavljam ljudima na stol. Jako mi je žao što se sve ovo dogodilo, što je čovjek preminuo i što su djeca u jako teškom stanju. Samo molimo Boga da oni prežive.” rekao je vlasnik restorana “Bonaca” Dražen Bonković.

Kaže kako je jučerašnje šokantno jutro bilo najgore u životu. “Tada mi u restoran dolazi policija i govori o čemu se radi. Bio sam u šoku, nisam znao što bih rekao. Jednostavno nisam mogao vjerovati što se događa. To mi je bilo najgore jutro u životu. Zapečatirali su nam restoran, kuhinju i rekli da ne možemo raditi, nakon čega odlaze na brod na kojemu su Talijani boravili. Kod nas dolaze oko 17 sati te su tada tražili od mene da im dam namirnice iz frižidera, koje su bile izdane po računu gostiju iz Italije. Dao sam im dagnje, hobotnicu i pileći file, kao i sve ostalo što su tražili iz kuhinje. Sve namirnice koje su tražili su i dobili i sve su te namirnice imale deklaracije i račune s poznatim dobavljačem. Utvrđena je sljednost namirnica, a od mene su još tražili da im pokažem i ostale račune iz restorana te večeri, kako bi vidjeli je li još netko naručivao istu hranu kao i Talijani. Još su gosti sa tri ili četiri stola jeli dagnje i nikome ništa nije bilo. Nitko nije bio otrovan. Napravili su zapisnik i rekli da, prema svemu viđenome, mi nismo uzrok trovanja i da možemo nastaviti raditi, rekao je Bonković te dodao kako u tom poslu “moraš uvijek imati frišku i dobru spizu da bi opstao.”

Restoran “Bonaca” koji posluje još od 1972. godine, jučer je ponovno nastavio s radom.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.