NINO RASPUDIĆ U ‘NEDJELJOM U 2’: Osuđujem političko djelovanje Milorada Pupovca!

Autor: Dnevno

U današnjoj emisiji “Nedjeljom u 2” voditelja i urednika Aleksandra Stankovića, gostovao je desni intelektualac i kolumnist Nino Raspudić. Raspudić je posljednjih dana zanimljiv javnosti jer se počinjao spominjati kao jedan od novih Mostovih kapitalaca.

Njegova supruga, Marija Selak Raspudić, javno je objavila da će se na Mostovoj listi naći kao nezavisna kandidatkinja, dok se sa službenom odlukom po pitanju Nine i njegovog političkog angažmana još čeka.

U emisiji je po prvotnom planu trebao gostovati Miroslav Škoro, no zbog obaveza na terenu Škoro je svoje gostovanje otkazao.

TIJEK EMISIJE:

”Tjera u lisicu,  istjera u vuka.”, komentirao je Raspudić kratko svoj dolazak umjesto Škore, te odmah potvrdio ono što se i očekivali:

”Na početku te eksluzive”…, započeo je Raspudić o razlogu svog dolaska u NU2,  ”…ulazim u arenu i istrčavam na teren”, eksluzivno je Raspudić potvrdio ulazak u politiku.

Uskoro je Raspudić potvrdio kako u politiku ulazi kao neovisni kandidat na MOST-ovoj listi, jer trenutno nema mogućnosti da se kreira neka nova politička opcija.

Stanković ga je upitao kako to da će se naći na listi onih za koje je govorio da su neozbiljni i nespremni, što je Raspudić opovrgnuo.

Opravdavao je i rad MOST-a, te  ustvrdio kako je riječ o poštenim i čestitim ljudima, nesumnjivo ljudih dobrih namjera.

Imao sam grižnju savjesti, kritizirati ih.

Promijenilo se to što su tvrdi Raspudić, MOST-ovci sazrijeli. Na nekin način kazao je i kako je imao grižnje savjesti što im je predbacivao što su bili neiskusni političari, ali kako je pohvalno što su bili dovoljno hrabri u istu se upustiti.

Raspudić je kazao kako nije pregovarao paralelno sa Škorom i MOST-om već kako su međusobno pregovarali i zajedničkoj suradnji, kako bi stvorili što širi savez.

Sa Škorom kaže, nisu se našli jer je Raspudić  tražio za sebe i svoje ljude da nosi odvojenu izbornu jedinicu, ali drugih zamjerki na njega nema.

O Velimiru Bujanecu i nedolasku u emisiju kazao je: ”Ono što je mene jako peklo i gdje sam bio najviše prisutan je gaženje Hrvata u BiH. Kad je Željko Komšić bio drugi put izabran…Bujanec je iz tjedna u tjedan dovodio Željka Budimira i druge bošnjačke pijune kad su Hrvati u BiH bili na dnu .Moguće da gospodin Bujanec možda nije bio informiran, ali bez njegove javne isprike nemam zašto gostovati kod njega”, ustvrdio je Raspudić.

Tko bi poželio doći na vlast u Hrvatskoj kad znaju kakva ga jesen i zima čeka?

”Onaj koji je bio na vlasti do sada, njima će se kucati na vrata i postavljati pitanja kad krenu socijalni nemiri.”, ustvrdio je Raspudić.

Svi će podnijeti teret krize. Ne možete biti pametni je li sve odjednom popustili radi izbora, ali turistička sezona uopće ne mora biti loša”, komentirao je posljedice koje nam dolaze. dodavši:

”Do krize će sigurno doći.”

Komentirao je i moguću suradnju s Miloradom Pupovcem.

”Političko djelovanje Milorada Pupovca osuđujem jer mislim da je on trajno kompromitirao poziciju nacionalnih manjina u Saboru i to čak 8 saborskih mjesta”, pojasnio je Raspudić.

Ustvrdio je da ”s Pupovcem nije moguća suradnja, kao niti do da ruku za premijera da Plenkoviću.

Bernardić je sam neodgovorno  rekao da ne može s MOST-om, jer je MOST desna i konzervativna stranka, nazvavši ga politički nepismenim” i da iz tog razloga smatra da nema prostora za razgovor oko suradnje.

”Ja sam rekao da sigurno neću podići ruku za Vladu Andreja Plenkovića, s druge strane Bernardić je sam rekao da neće koalirati s MOST-om”, govorio je Raspudič,  dok je Stanković pokušavao pojasniti kako po tome MOST neće ni sa kim moći koalirati, što je Raspudić konstantno opovrgavao, iako još nije dao objašnjenje kako onda misle pobijediti na izborima, a što je Raspudič istaknuo kao cilj.

Stanković ga je upitao što misli o smanjivanju općina, no Raspudić je ustvrdio kako je prvo što se u Hrvatskoj treba rješavati nazvavši ga ‘rak ranom’ , jest pravosuđe.

”Nisam sklon populističkim lakim rješenjima poput smanjivavanja”, općina ustvrdio je Raspudić dodavši kako: ”ono što je po meni navažnija stvar je otčepiti pravosuđe”, prije svega istaknuvši DORH.

Upitan je li ikad pisao za Feral Tribune, Raspudić je tvrdio kako to nije istina, no istaknuo kako je izašao jedan njegov tekst koji je pisao kao izvještaj sa Sajma knjiga, a ne kao naručeni tekst od strane Ferala, no upitan je li ga za isti platio Feral Tribune,  kazao je kako se ne sjeća, ali je potvrdio da je od nekoga, koga se ne sjeća, dobio hornoar za sudjelovanje na Sajmu.

Raspudić je u jednom trenutku pokazao svoju fotografiju pojasnivši kako je Jutarnji iskoristio jednu fotografiju kako bi njega prikazali kao fašistu. Dodao je na to i fotografiju odprije dva dana, gdje tvrdi kako su ponovo iskoristili neku ‘smiješnu’ njegovu fotografiju a kako bi ga očito ismijavali.

Stankovića je pitao kako mu izgleda ta fotografija, a Stanković je rekao da mu na njoj Raspudič izgleda dobro.

Raspudić je ipak dodao kako mu ne treba da ga se dodatno poružnjuje uz njegovu ‘dinarsku kljuku’.

Stanković ga je pitao je li time pogođena njegova taština, no Raspudić je kazao kako nije ali i dalje je ustrajao kako nije zadovoljan načinom na koji ga se prikazuje koristeći njegove ‘ružnim fotografijama’.

Za kraj Raspudić je kazao kako će slogan MOST-ove kampanje biti ”Hrvatska se budi”.

 

 

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.