Ilustracija / Screenshot

Migrant koji je upucan u Gorskom kotaru još se uvijek bori za život

Autor: Dnevno

Iz Policijske uprave primorsko-goranske oglasili su se o migrantu koji je upucan prošlog vikenda u Gorskom kotaru.

Javljaju kako je 17. studenog 2019. godine, u popodnevnim satima, završen očevid na području Tuhobića, na mjestu ozljeđivanja nezakonitog migranta.

“Očevidom je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Rijeke, uz stručno-tehničku pomoć policijskih službenika i vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

Očevidom su pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za daljnje provođenje izvida, te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva dostavljeni na vještačenje.

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, policija nastavlja provođenje izvida s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih uz stradavanje nezakonitog migranta, ali i lakše ozljeđivanje policijskog službenika.

Prema informacijama zaprimljenim od KBC Rijeka tijekom današnjeg dana, stanje ozlijeđenog je nepromijenjeno, odnosno životno je ugrožen, ali stabilan.

Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i ozlijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tijekom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak readmisije u Bosnu i Hercegovinu otkuda su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

S obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi više detalja.

Nakon dovršenog izvješća stručnog tima, Ministarstvo unutarnjih poslova u sjedištu izvijestit će javnost  u onoj mjeri u kojoj to bude moguće, a  kako se ne bi utjecalo na daljnje provođenje izvida u kriminalističkom istraživanju.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.