Foto: screenshot, youtube

Lokalni srpski političar mjesecima je zlostavljao Hrvaticu, vlasnicu jednog ugostiteljskog objekta u Srbiji

Autor: Dnevno

Vlasnica ugostiteljskog objekta u srpskom gradu Majdanpeku, Marija Vlahović, hrvatske nacionalne pripadnosti, podnijela je kaznenu prijavu protiv predsjednika općinskog odbora Srpske napredne stranke, Branislava Tomića, rečeno je u ponedjeljak medijima na hrvatskom jeziku u Vojvodini, u Hrvatskom nacionalnom vijeću, kojemu je slučaj i prijavljen.

Trpila je učestale višemjesešne prijetnje i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi. “Očistit ću ja to, obrisat ću kao gumicom”, “J….. ću joj majku ustašku, vidjet će ona tko sam ja”, “Ustašama sigurno neću stavljati pare u džep”, sve su to poruke, koje je Branislav Tomić upućivao na račun Marije Vlahović, navodi se u prijavi upućenoj Javnom tužiteljstvu Srbije.

“Moji problemi počinju početkom 2019., kada sam otvorila lokal ‘Tara’s’ i postavila terasu ispred lokala za koji sam dobila dozvolu i ispunila sve uvjete za takvu vrstu gradnje“, navela je dopunjenoj izjavi medijima Marija Vlahović, koja objašnjava da se tvrtka vodi na ime njezine suradnice, koja je također hrvatske nacionalne pripadnosti i državljanstva.

Vlahović navodi, kako su zatim počele pristizati prijave za terasu, kao i inspekcije koje su tražile nepravilnosti, kojih uopće nije bilo. “Ubrzo nakon toga saznajem, da se ljudima koji rade u rudniku bakra Majdanpek zabranjuje da posjećuju lokal  i da im je to rekao Branislav Tomić”, objašnjava vlasnica lokala i dodaje kako dotad nije ni poznavala Tomića i da joj je rečeno da je on predsjednik vladajuće Srpske napredne stranke u Majdanpeku.

Slučaj je prijavljen i HNV-u, u kojemu navode da, „gospođa Vlahović trpi ozbiljnu materijalnu štetu i ugrožava joj se i egzistencija. Pri tome izložena je i kontinuiranim najgnjusnijim prijetnjama, ne samo na etničkoj osnovi već se suočava i sa seksualnim uznemiravanjem i prijetnjama.“

“Važno je istaći da je ovo jedan od najkompleksnijih slučajeva nakon premlaćivanja hrvatskih mladića u Sonti 2016. i 2017. “, zaključuju u HNV-u i dodaju kako očekuju hitnu reakciju državnih tijela Srbije.

Majdanpek je grad u sjeveroistočnoj Srbiji u kojemu živi približno 10.000 stanovnika.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.