IMATE LI OVAJ PROIZVOD KOD KUĆE? Bacite ga, ministarstvo izdalo obavijest o njegovom opozivu!

Autor: Dnevno

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Sezamovo ulje Oh Aik Guan 150 ml, podrijetlom iz Singapura (najbolje upotrijebiti do: 12.03.2022.,  15.05.2022.,  01.10.2022.).

Naime, tijekom službene kontrole u Njemačkoj, u predmetnom proizvodu su utvrđene povećane vrijednosti benzopirena i PAH-ova. Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani.

Igor Lončarić

Distributeri spornog proizvoda na području RH su tvrtke PEKINSKA PATKA j.d.o.o., (Slavonska ulica 11, Samobor, na čijim web stranicama se mogu pronaći dodatne informacije o opozivu od potrošača) te ASIA d.o.o. (Petrinjska 73, Zagreb), koja je na svojem prodajnom mjestu “ASIA STORE” u Zagrebu, Ilica 52 istaknula obavijest o opozivu od potrošača.

Ministarstvo napominje da se obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.