Patrik Macek/PIXSELL

Znate li koji saborski zastupnik ljeto provodi s građanima?

Autor: Dnevno

Osim što želi čuti razmišljanja i prioritetne probleme građana, namjera mu je i s njima podijeliti svoja razmišljanja o važnosti buđenja svijesti izlaska na izbore i potrebi za novom politikom koja će nuditi perspektivu kvalitetnog života u Hrvatskoj.

Nezavisni saborski zastupnik Vlaho Orepić odlučio je ljeto iskoristiti za druženje s građanima. Iako je u tijeku ljetna saborska stanka, sinoć je upriličeno drugo po redu druženje, ovoga puta u Rudešu. Prvo druženje održano je u centru Zagreba, a sljedeće je predviđeno u Zaprešiću.

„Smatram da je zadaća saborskih zastupnika osluškivati probleme i razmišljanja onih koji su ih izabrali i da su stanke poput ove ljetne idealne za to. Idućih mjeseci obići ću zagrebačke kvartove i okolna mjesta i družiti se sa simpatizerima, ali i sa svima onima koji imaju neku ideju ili prijedlog. Sve to ću na kraju pretočiti u konkretne teme i inicijative s kojima ću od jeseni ići u proceduru. Saborski zastupnici su izabrani od naroda i trebaju zastupati i slušati narod i biti povezani s njime“, objašnjava Orepić svrhu ove inicijative.

Nakon prvih druženja ističe izrazito pozitivne dojmove i zadovoljstvo zbog velikog broja građana koji su se odazvali.

„Najviše od svega raduje me to što građani prilaze s povjerenjem i što dolaze u jako velikom broju. Naše društvo nije u krizi već u neredu! Naša stvarna društvena elita je začahurena u srednjim slojevima vrijednosne društvene ljestvice. To su vrijedni i sposobni ljudi koji su se zahvaljujući znanju i radu izdigli od dna, ali zbog pogrešne politike ne mogu na vrh!

Suština nove politike je u otvaranju vrha ,ali i svih društvenih razina stvarnoj društvenoj kompetenciji na osnovi rada, znanja i sposobnosti. 

Ovaj proces sam kao ministar započeo u MUP-u i zato tvrdim da na krilima nove politike može zaživjeti u cijelom društvu! Naše društvo se može mjenjati samo mu to trebamo omogućiti“, dodaje Orepić.

Osim što želi čuti razmišljanja i prioritetne probleme građana, namjera mu je i s njima podijeliti svoja razmišljanja o važnosti buđenja svijesti izlaska na izbore i potrebi za novom politikom koja će nuditi perspektivu kvalitetnog života u Hrvatskoj.

Glavne teme razgovora s građanima bile su vezane za grad Zagreb, ali i nacionalne teme poput porezne politike, poduzetništva, odlaska mladih iz države, mobilizacije pasivnih birača, rastuće radikalizacija društva i potrebe institucionalnog uređenja države.

„Došlo je vrijeme okupljanja oko jedinstvenog političkog cilja kojem je svrha opće dobro. Taj cilj je postići pravnu sigurnost, uređeno društvo po uzoru na države u koje odlaze naši građani, indeks ekonomskih sloboda 80, a najvažnije od svega je da građani shvate da se promjene mogu donijeti isključivo izlaskom na izbore. Izbori su jedina prilika i građani moraju biti svjesni da neizlaskom dopuštaju dosadašnjim strukturama da nastave voditi ovakvu politiku. Odgovornost je na svima nama“, istaknuo je Orepić.

Svako iduće druženje po zagrebačkim kvartovima, okolnim mjestima, ali i po cijeloj Hrvatskoj pod nazivom „Prije nego što bude kasno“ zastupnik Vlaho Orepić najavit će na svojoj službenoj Facebook stranici.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.