Pixabay

Zaposlenici sudova u Bjelovaru nisu zadovoljni povećanjem plaća

Autor: Dnevno

Zaposlenici, službenici i namještenici sudova u Bjelovaru nisu sretni povećanjem plaća koje je planirano za rujan, piše N1.

Sporno je, kako kažu, kako će se to povećanje provesti. Djelatnici županijskog, općinskog i trgovačkog suda u Bjelovaru te županijskog i općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru ističu da se planirano povećanje plaća od devet posto odnosi samo na dio zaposlenika. Stoga treže da se plaće povećaju ili svima ili nikome.

“Vlada je donijela odluku prema kojoj će, na nivou Hrvatske, veću plaću dobivati otprilike dvije trećine zaposlenih, dok preostala trećina neće. Povećanje plaća ne odnosi se na radna mjesta kao što su informatičari, računovodstveni djelatnici, arhivari, ovršitelji, referenti, domari, vozači i čistačice. Oni nisu ušli u skupinu kojoj bi plaća trebala biti povećana, a to nije ni pošteno ni korektno”, rekla je sindikalna povjerenica Općinskog suda u Bjelovaru Aleksandra Knežević.

Okupljanje zaposlenika Knežević je nazvala mirnim prosvjedom, a ne štrajkom.

“Ovom odlukom razdvojena je masa ljudi, a s našim zahtjevom solidarizirali su se svi koji rade na sudu. I oni namještenici i službenici kojima je namijenjeno povećanje, ali i suci jer svi smatramo da ovo nije pravedno i korektno. Plaće nam nisu povećavane godinama, koeficijenti su isti od početka 90-ih i nećemo odustati od svojih zahtjeva”, poručuje Knežević.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.