Foto: N1

VUKUŠIĆ O SLUČAJU SILOVANJA MALOLJETNICE: ‘Situacija u kojoj se cijela zemlja digne zbog pogreške, nije dobra’

Autor: Dnevno

Ugledni psihijatar Herman Vukušić danas je gostovao u N1 studiju uživo, gdje je komentirao stanje u hrvatskom pravosuđu i slučaj u Zadru oko kojeg se proteklih dana digla velika bura u javnosti.

“O stanju u hrvatskom pravosuđu govore mjerodavna hrvatska tijela. Ulica ne može zamijeniti sudstvo. “Što se tiče odluke Prvostupanjskog vijeća u Zadru, ona je bila takva kakva je bila. Ja sam to komentirao na društvenim mrežama. Ali vjerovao sam u instanciju Drugostupanjskog vijeća koje je i promijenilo navedenu odluku.”

Što se tiče odluke suca Županijskog suda u Zadru Ivana Markovića, Vukušić je dodao i sljedeće: “Svatko u svom radu ima pravo pogriješiti, pa tako i sudac u Zadru. Radi se o pogrešci. Ali situacija u kojoj se cijela zemlja digne zbog pogreške, u ovoj mjeri, nije dobra.” Rekao je i što on misli o reformi pravosuđa i kako bi se trebala odvijati. “U reformaciji pravosuđa prvenstveno treba poraditi na njegovoj učinkovitosti, ne dopustiti da predmeti traju toliko koliko traju. Pravosuđe se može promijeniti isključivo iznutra.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.