Screenshot

(VIDEO) POLICAJAC JE POGRIJEŠIO?! ‘Pogledao sam snimku pljačke na Črnomercu, nije to smio učiniti’

Autor: S.V.

Policajac s višegodišnjim iskustvom (podaci poznati redakciji) oduševljen je odvažnim kolegom koji je spriječio pljačku poslovnice PBZ-a u sklopu Super Konzuma na zagrebačkom Črnomercu. Tvrdi kako je i sam u svojoj dugoj karijeri bio u sličnim situacijama, pa je svjestan koliko je odvažnosti potrebno za suprotstavljanje naoružanim osobama.

Međutim…

“Detaljno sam pogledao snimku. Kolega je izvadio pištolj kojim je pokušao spriječiti pljačkaše da odustanu od nauma. Obzirom da su naoružani pljačkaši počeli bježati, on se odlučio sustići ih i svladati, što je također iznimno pohvalno. Ali, onoga trenutka kada je ušao u fizički sukob s jednim od njih, MORAO JE SPREMITI PIŠTOLJ ZA POJAS”, naglašava naš sugovornik i detaljnije objašnjava:

“Naime, snimka jasno pokazuje kako se policajac tuče, lijevom nogom i lijevom rukom udara pljačkaša, dok mu je u desnoj ruci neprestano repetiran pištolj. Sve se događa među ljudima koji prolaze i gledaju taj okršaj. To je bilo iznimno opasno i to se tako ne radi. Shvaćam da su u pitanju sekunde i adrenalin, brze odluke bez puno razmišljanja jer je u pitanju životna ugroženost. Ali, ovakvim postupanjem više je života bilo ugroženo. Moj kolega je prvenstveno ugrozio sebe, a onda i prolaznike”, doznajemo od našeg sugovornika koji podsjeća na vrlo sličan slučaj od prije nekoliko godina kada je policajac trčao za mladim pljačkašem:

“Gotovo identična situacija… Sukob, policajac ima repetiran pištolj, udarci, svladavanje i pljačkaš je nehotice ubijen. Zna se kada se, u kojem trenutku i s kojim ciljem vadi pištolj. Isti tako se zna kada se on mora spremiti u futrolu. S ovim što vam sada govorim složit će se svi policajci, iako o tome nitko neće javno govoriti kako ne bi pokvarili sliku herojstva našeg kolege. Koje je, podvlačim, neupitno, impresivno i za svaku pohvalu.”


Autor:S.V.
loading...