Screenshot, izvor Fokus.ba

Ugostitelji uzvraćaju udarac! Otkrili gnjusobe koje doživljavaju od gostiju! Seks nasred restorana?

Autor: Dnevno

Početak turističke sezone, osim srpanjske rupe, obilježile su priče o razularenim Arapima koji su razvili privremenu amneziju kad im je na naplatu stigao račun u vrijednosti višoj od 300 tisuća kuna, kao i pokušaji ucjene negativnim recenzijama na najposjećenijem turističkom portalu na svijetu od strane njemačkih turista koji su, na koncu, uspjeli u svom naumu i jedan splitski restoran napustili bez da su platili ijednu lipu.

Ponukani ovim, ali i sličnim događajima, iz Jutarnjeg su lista razgovarali s više od deset hrvatskih ugostiteljskih radnika koji su podijelili priče iz prve ruke. Oni kreću od pretpostavke da gost zaista jest uvijek u pravu, ali ipak postoje iznimke koje prelaze granice dobrog ukusa te se ponašaju krajnje neprimjereno. Njih zovu „gosti iz pakla“.

“Kad govorim o takvim gostima, ne mislim na one koji ne zahvale konobaru na promijenjenoj pepeljari, nego o nešto ozbiljnijim situacijama”, napeto je počeo priču barmen koji je na Jadranu radio u jednom od najskupljih i najluksuznijih hotela.

Dama je bila u svojim najboljim godinama (oko 55), a mladi crnac je imao oko 20 godina. Uz veliku neugodnost, zamolili smo ih da obustave ‘radnju’, s obzirom na to da oko njih ima male djece i ostalih gostiju. Njihov komentar je bio da žele sastanak s direktoricom hotela. Dotični mladi gospodin izrazio je nezadovoljstvo i optužio nas da smo ga uznemiravali na rasističkoj osnovi jer je jedini gost crne rase u hotelu i na temelju toga tražili su plaćenih tjedan dana noćenja u hotelu” prepričao je barmen.

“Imao sam slobodan dan i bio na večeri u obližnjem restoranu. Igrom slučaja je jedna gošća hotela u kojem radim u isto vrijeme došla u taj isti restoran kad sam bio na odlasku. Pristojno sam pozdravio gospođu koju inače poslužujem kao gosta, na što me je ona pitala što sam večerao. Odgovorio sam – janjetinu koja je bila zaista ukusna. Njezin odgovor je bio: ‘U redu, naruči mi onda pola kile janjetine, a kasnije ću ti reći što želim piti'”,  prepričava konobar iz istog hotela svoju dogodovštinu.

Narudžba iz pakla došla je od Amerikanke za koju nisam znao da li da joj poslužim jelo ili bolesničko pomazanje. Konobar mi je donio popis stvari koje ne smije jesti pa sam, osupnut istim, osobno otišao porazgovarati s gošćom da ne bih negdje iole pogriješio. Pitao sam je boluje li od celijakije, a ona mi je odgovorila kako nije potpuno sigurna što je to, ali misli da boluje jer svaki put kad pojede kruh, osjeća težinu u trbuhu. Uz to je dodala da prati Dr. Oza i dobro zna o čemu priča”, govori  dalmatinski chef.

Iz Jutarnjeg su doznali kako jednoj gospođi na doručku lubenica nije bila dovoljno crvena, ali i mnogo drugih nevjerojatnih priča. Možda ima svakakvih ugostitelja, ali njihova iskustva pokazuju kako i gosti mogu biti itekako nerealni, neljubazni i nekulturni, ukratko “gosti iz pakla”.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.