Na fotografiji: Nada Murganic Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

U SABOR UŠLA S 0,80 POSTO GLASOVA: Ovo je dama koja će zamijeniti Nadu Murganić

Autor:

Umjesto Nade Murganić u fotelju ministrice demografskog razvoja, kako za sada stvari stoje sjeda Vesna Bedeković, saborska zastupnica HDZ-a i šefica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, žena koja je inače široj javnosti prilično nepoznata, što zapravo niti ne čudi, jer se nije previše ni pojavljivala u javnom prostoru. U saborske je klupe došla iz četvrtke izborne jedinice, a uz to je u prosvjeti radila skoro tri desetljeća.

”Želim biti glas svih odgojitelja, nastavnika, profesora, učitelja, znanstvenika i želim doprinositi boljem razvoju odgojno-obrazovnog sustava u budućnosti. I ne samo to: želim biti, i znam da to mogu biti, i glas svih žena. Želim aktivno doprinositi smanjenju trenda podzastupljenosti žena u svim strukturama koje su bitne za život zajednice. A mi žene to možemo, nisam jedina”, svojedobno je tvrdila nova ministrica, pozivajući birače da se prilikom preferencijalnog glasanja sjete da ponekad damama treba dati prednost. No ništa od toga – ušla je u Sabor s 0,83 posto glasova, ali bez obzira na to Sabora e domogla kao zamjena Tomislavu Tolušiću.

Inače, Bedeković je rođena u Bjelovaru, diplomirala je na osječkom Pedagoškom fakultetu, doktorirala na Odsjeku za pedagogiju u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, radila je u podravskim osnovnim i srednjim školama, bila je i pročelnica za prosvjetu u Virovitičkoj županiji, te radila kao vanjska suradnica na fakultetima u Zagrebu i Osijeku, a od 2012.godine do danas radila je i na studiju u Mostaru. Također, Bedeković je članica Hrvatskog pedagoškog društva i Međunarodne asocijacije za interkultularno obrazovanje, a radila je i na nizu znanstvenih projekata te bila na dužnosti dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.