Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

TKO JE ‘ŠEFICA’ KOJU JE KONTAKTIRALA RIMAC? Obitelj joj je dobila 300 tisuća kuna poticaja

Autor:

Šefica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu Matilda Copić ustvrdila je kako ju je Josipa Rimac kontaktirala i pitala zašto jedan korisnik nije dobio potpore za stočarstvo.

“Pa rekla sam da smo sve provjerili i utvrdili da on nema stoke, pa ne može ni dobiti potpore. I to je sve. Nismo mi imali nikakve natječaje za energetiku niti raspisujemo natječaje za potpore”, kazala je Copić za 24 sata dodajući da ne zna za kojega je poduzetnika zvala, međutim, prema Uskoku Copić je samo kazala Rimac da zove šeficu šibenske podružnice.

Inače, i sama se Copić u medijskim napisima dovodila u dosta nezavidan kontekst. Naime, baš se njena Agencija spominjala zbog istrage Olafa, ali i ali i Europske komisije koja se provodi zbog povećanja broja mladih poljoprivrednih gospodarstava. Sumnjalo se da se OPG-ovi cjepkaju i raslojavaju kako bi se manipuliralo europskim novcem, a zbog čega je Hrvatskoj prijetilo plaćanje penala Europskoj komisiji.

Mediji su o njoj izvještavali zbog nabave novih vozila za Agenciju, koju su pravdali dotrajalošću postojećih službenih automobila, odbijajući prezentirati javnosti luksuznija vozila koja nabavljaju. Spekuliralo se kako je riječ o nabavi vozila u iznosu od 3,2 milijuna kuna bez PDV-a. Inače, šefica Agencije Matilda Copić i bez ove nabavke automobila prilično je zanimljiva osoba.

Prema podacima u njezinoj imovinskoj kartici, ona osobni automobil ne posjeduje, a neposjedovanje vlastitog auta riješavala je tako da vozi službeni od 0-24 sata, što je pravo koje joj ne pripada, pa je tako svojedobno njezin službeni Audi snimljen u dvorištu obiteljske kuće njezina oca. Zanimljivo, obitelj ranateljice Copić unazad tri godine dobila je četiri puta više novca od izravnih državnih poticaja, nego li je dobivala u vrijeme dok ona nije bila na čelu Agencije. Recimo, samo u 2018. godini otac Ivan Copić i brat Zomislav dobili su oko 300 tisuća kuna izravnih poticaja.

Državni tajnik Vukić o slučaju Rimac: Istina je da sam nosio USB stick, ali sam obmanut

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.