Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Što sada? Veliki obrat u Brkićevoj aferi SMS: Varga preko odvjetnika opovrgnuo Nacional

Autor: dnevno.hr

Nakon ispitivanja bivšeg policijskog informatičara Franje Varge, jednoga od glavnih protagonista afere SMS javnosti se obratio njegov odvjetnik Marko Poljak. Rekao je da je njegov branjenik u srijedu u zagrebačkom Uskoku raščlanio dokumentaciju iz navedene afere, ali da pritom nikog nije teretio, ali i da nije bilo govora o mogućoj nagodbi. Inače, Varga prije i nakon ispitivanja koje je trajalo oko tri sata nije komentirao svoj dolazak, i tijek razgovora s istražiteljima.

”Pokušali smo analizirati prijetnje koje su bile predmet vještačenja kako bismo vidjeli u kojoj mjeri su ti podaci bitni te kako bismo raščlaniti detalje vezane za sve te podatke, jer vještak nije upoznat sa svim detaljima. Nismo sklopili nikakvu nagodbu, već smo razgovarali isključivo o datotekama koje su bile predmet vještačenja. Detalje koje ćemo iznositi na suđenju nismo iznosili jer tek trebamo koncipirati obranu”, kazao je Vargin odvjetnik Mario Poljak, koji je odgovorio i na pitanje zađto je Varga nakon prethodnik pet ispitivanja sada opetovano ispitan u Uskoku. ”Bilo je potrebno vrijeme kako bismo proučili rezultate vještačenja”, kazao je Vargin odvjetnik dodajući da njegov branjenik na ispitivanju u srijedi nije nikoga teretio, kao i da Varga nema nikakve veze s napisima u tjedniku Nacional.

”Nismo vidjeli spis vezan za Nacional, niti znamo o čemu se radi. To što je objavio taj tjednik očito je došlo od nekog drugog. Jesu li ti napisi vjerodostojni, obzirom da se u njima spominje i Varga, ne mogu reći jer nismo vidjeli taj spis”, ustvrdio je odvjetnik dodajući kako tijekom ispitivanja nije bilo riječi ni o presretanju elektroničke pošte o kojima je pisao taj medij. Uz to, naglasio je i da Varga ni u kojem trenutku nije prisluškivao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, kao što je to objavio Nacional.

”Čitav postupak je poprilično kompliciran jer određeni detalji u početku nisu dovoljno istraženi, a moj branjenik svojim šestim dolaskom u Uskok nije htio javnosti poslati neku poruku. Hoće li biti još dolazaka u Uskok, tek ćemo vidjeti”, kazao je odvjetnik.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.