Zagreb, 130619. Markov trg. Sabor Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic primio je predstavnike Organizacijskog odbora za izjasnjavanje biraca o potrebi da se zatrazi raspisivanje referenduma o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, koji su u Hrvatskome saboru obavili primopredaju potpisnih knjiga i predali zahtjev za raspisivanje referenduma. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sindikati u Saboru Jandrokoviću predali 748 624 potpisa, slijedi njihova provjera

Autor: Dnevno

Inicijativa “67 je previše” jutros je i službeno predala 748 624 prikupljena potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

 

 

 


Nakon sastanka s predstavnicima sindikata predsjednik Sabora Gordan Jandroković okupljenim je novinarima izjavio: “Zaključak je onakav kakav je morao biti. Predano je više od 748 tisuća potpisa. Obavlja se primopredaja. U ime Hrvatskog sabora to obavlja povjerenstvo koje je imenovao Sabor. Hrvatski sabor poslat će Vladi zahtjev za raspisivanje referenduma, pa će potom Vlada provjeriti prikupljene potpise. Postoji mogućnost da Odbor za Ustav uputi pitanje Ustavnom sudu je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom”, rekao je Jandroković. Predsjednik Sabora dodao je također da uvijek postoji mogućnost nastavka pregovora no da mu se u ovom trenutku to ne čini mogućim.

Prije same predaje potpisa Jandroković je primio 12 čelnika sindikata koji su donijeli prikupljene potpise.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.