RAT U HDZ-u NA VRHUNCU! Pljušte nove optužbe, Kovač i Plenković u nezapamćenom okršaju

Autor:

Unutarstranački izbori u HDZ-u praćeni su unutarstranačkim ratovima i prepirkama koje su se, po svemu sudeći, dugo potiskivale i gurale pod tepih pa su sada uoči HDZ-ova festivala demokracije isplivale na vidjelo. Nije se još do kraja ni stišao konflikt između Milijana Brkića i HDZ-ovaca bliskih Andreju Plenkoviću, oko toga tko je dogovarao koaliciju s Vrdoljakovim HNS-om, a na vidjelo su izašli novi, po svemu sudeći još ozbiljniji i aktualniji problemi.

Naime, iz alternativnog bloka, kojeg predvodi Miro Kovač, kruže glasine o opstrukcijama i podmetanjima. ”Na terenu nam je onemogućeno prikupljanje potpisa, ljudima se prijeti, nemoguće je na ovaj način skupljati potpise i voditi kampanju. Onima koji se pojave na našim skupovima prijeti se sankcijama. To je u najmanju ruku nekorektno, ali je isto tako pokazatelj da je Plenković u panici, koliko god su mu ankete i anketari naklonjeni”, tvrdi naš sugovornik iz HDZ-a blizak Kovaču i njegovoj Opciji za promjene.

Uz to, javni je prostor zagolicala i pojava internetske stranice hong2020.org, u kojoj su okupljeni navodni HDZ-ovci koji organizirano nadgledaju izbore. Na toj se stranici objavljuju anonimne pritužbe, ali i žestoke kritike na račun Plenkovića i njegovih kadrova u vladajućoj stranci.

”Ovo neodoljivo podsjeća na one grupe s društvenih mreža na kojima se kritiziralo Plenkovića. To je ista ekipa, oni lobiraju za Kovača, lako je moguće da iza svega stoje neki od izbačenih zagrebačkih HDZ-ovaca”, smatraju pak sugovornici bliski Plenkoviću, a na tom tragu je i jedna od objava na toj stranici.

“Članica sam HDZ-a Gornji Grad-Medveščak. Bijesna sam zbog naše službene stranice na fejsu!!! Vidite li vi te objave ulizica iz našeg područnog odbora? Cijenim rad našeg premijera g. Plenkovića i mislila sam 15. 3. glasati za njega! Ali zbog ovih ljigavih ulizica idem 15. 3. rađe u prirodu na piknik! Žalosno, zbog ovakvih tipova naš premijer bi mogao izgubiti, ne vidi on nas uopće od ovih koji mu vire iz stražnjice…”, stoji u jednoj od objava, radi kojih su se oglasili i iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a. U njihovom priopćenju upozorava se sve članove i članice stranke na ”uočene aktivnosti takozvane Inicijative HONG putem mrežne stranice www.hong2020.org.”

“Naime, na toj stranici se ne nalazi nijedno ime, naziv tijela ili organizacije koja stoji iza te inicijative, već je ona potpuno anonimna. Mrežna stranica je postavljena na poslužitelje iz Njemačke za koju je nadležan “Hetzner Online GmbH” servis, a identitet vlasnika domene “hong2020.org” u registru domena je namjerno skriven. Naglašavamo kako je postupanje tzv. Inicijative HONG potpuno izvan okvira Statuta HDZ-a. Očita je namjera ljudi koji anonimno stoje iza te mrežne stranice dovođenje u zabludu članstva stranke da se radi o službenoj inicijativi, što nije slučaj. Prava namjera, kao i pozadina navedene inicijative, je skrivena, sasvim nejasna, pa i nedobronamjerna. Stoga, molimo članice i članove stranke da im ne dostavljate bilo kakve podatke ili informacije o aktivnostima stranačkih tijela, kandidata i drugih sudionika unutarstranačkih izbora”, poručili su iz HDZ-a. ”Nije lako dokazati tko stoji iza toga, ali sve upućuje na nekoga od Kovačevih. To su podle igre koje produbljuju rat u HDZ-u”, smatraju izvori bliski Plenkoviću, dok s druge strane, iz Kovačeva tima s gnušanjem odbacuju te teze. ”Radi se o podmetanjima, nemamo pojma tko stoji iza toga, možda netko od Plenkovićevih ljudi, oni su skloni takvim podmetanjima.”

”Ne volim kada netko petlja, lažira, bilo da govorimo o popisu stanovništa na razini države ili popisu stanovništva na razini Vukovara, na što sam posebno alergičan. I danas, kada plivamo u prostoru od famoznih 211 tisuća članova HDZ-a, ježim se toga jer znam da neki zločesti um negdje kombinira kako će iskoristiti jedan netočan, lažan podatak sebi u korist, a zapravo prevariti onog običnog člana koji je tu na terenu”, izjavio je za N1 Ivan Penava.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.