screenshoot

RAFALIMA PO BANOVINI: ‘Čitavu noć na derneku su roktale strojnice’

Autor: S.V.

Ako je suditi po reakcijama stanovnika Banovine, zbog pravoslavnog Badnjaka i dočeka Božića, imali su nemirnu noć:

“Dobro jutro dragi Hrvati i Hrvatice. Mira nikad biti neće u našoj lijepoj. Naime, noćas je bila noć četničkog derneka u Donjoj Stupnici, općina Dvor, Sisačko moslavačka županija. Noćas su strojnice roktale i strah sijan na sve strane. I ovo malo Hrvata još jednu noć provodi u strahu četničkog derneka. Gdje je milicija i župan Žinić?”, objava je jednog tamošnjeg stanovnika, a da se s njim slažu, potvrđuju njegovi sumještani koji su u silini komentara izrazili nelagodu i nesigurnost koju su osjetili zbog noćnih rafala.

Stanovnici Banovine koji su pod okupacijm bili punih pet godina, čini se najteže zaboravljaju i praštaju ratna stradanja. Tako su mnogi prošlu, badnjačku noć uspoređivali s ’91.:

“Dvorska policija nije stigla dalje od slikanja iz busije i pisanje prometnih kazni. A sami ste si krivi kada šutite i čekate da se ponovi Struga ’91, jer vuk dlaku mjenja ali ćud nikada.”

“Da li je Božiković poslao miliciju, ili radosno očekuje ponovno 1991. kada su četničke seoske horde krenule u krvavi pir?”

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.