Pixsell

Radimir Čačić kazneno prijavljen zbog kritiziranja suda

Autor: hina

Čačić je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, 25. ožujka, kritizirao dopuštenje suda da se javno pročitaju SMS poruke pokojnog Ive Pukanića.

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića zbog Čačićeva javnog kritiziranja suda u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno”, koja je tematski bila vezana uz objavljivanje SMS-poruka Ive Pukanića, a u vezi sa suđenjem osumnjičenima za Pukanićevo ubojstvo.

Udruga hrvatskih sudaca smatra da su time prekršene odredbe Zakona o kaznenom postupku te je protiv Čačića podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdio je Sessa večeras Hini. Čačić je javno, smatra Sessa, izrazio ne samo stav da je odluka suda pogrešna, već i to da sud takvu odluku treba promijeniti.

Javna kritika suda

Čačić je u spomenutoj emisiji, 25. ožujka, kritizirao dopuštenje suda da se javno pročitaju SMS poruke pokojnog Ive Pukanića, ocjenjujući kako zbog toga “sutkinja ne zaslužuje da se zove sutkinja”, da je ta odluka “presedan zločina suda”, da “to treba tužiti i da država za to treba odgovarati”.

Udruga sudaca smatra da je javnim iznošenjem mišljenja o postupku koji je u tijeku te o tome kako pravosudni dužnosnik treba postupati i kakve odluke trebao donositi prekršen zakon.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, koji je večeras Hini nije bio dostupan za komentar, u večerašnjem HTV-ovu Dnevniku rekao je, uz ostalo, kako je “žalosno što udruga sudaca ocjenjuje da nije problem u stanju u sudstvu, nego u čovjeku koji je na to upozorio”.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.