Foto: Screenshot You Tube

PUPOVČEVE NOVOSTI BRUTALNO O ŠKORI: Otkriće koje bi ga moglo izbaciti iz utrke za Pantovčak

Autor: dnevno.hr

Novosti, portal srpske nacionalne manjine iza kojega stoji SNV pozabavile su se predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom te tvrde kako je koncem 90-ih od HRT_a uzeo bogatu otpremninu, iako po mišljenju Državnog ureda za reviziju nije imao zakonsko pravo na nju.

” Nakon samo dvije godine na poziciji direktora Orfeja, glazbene kuće u stopostotnom vlasništvu javne televizije, Škori je 1999. godine odobreno čak 350 tisuća kuna otpremnine, premda je razriješen na vlastiti zahtjev. Tu je nepravilnost revizija utvrdila analizirajući poslovne knjige HRT-a za posljednje dvije godine rada državne televizije pod režimom Franje Tuđmana. Ispostavilo se da je na temelju velike plaće Škoro imao pravo na unosnu otpremninu, ali samo u slučaju da ga razriješi uprava. ‘Budući da je direktor društva razriješen na osobni zahtjev, Državni ured za reviziju je mišljenja da nije bilo osnove isplatiti mu otpremninu’, stoji u izvješću iz sredine 2000. godine, u kojem se od HRT-a traži povrat novca iz blagajne Orfeja. Preko maila smo pitali Škoru je li u međuvremenu postupio u skladu s preporukama revizije, ali do zaključenja teksta nije odgovorio na naš upit. Odgovor nije stigao ni od HRT-a”, poručuje se u Novostima te dodaje kako je napuštajući Orfej s otpremnimom i kreditom Škoro za vrijeme direktora Miroslava Lilića preselio u Croatia Records povodeći sa sobom najtiražnije orfejove izvođače. ”Nalazi revizije pokazali su, pored toga, da je Škoro nakon kratkog boravka na čelu Orfeja od televizije dobio povlašteni stambeni kredit. Ne navodeći imena, revizija je utvrdila da su kreditirane četiri osobe koje nisu bile u direktnom radnom odnosu na javnoj televiziji, iako su akti HRT-a predviđali rješavanje stambenog pitanja samo za svoje radnike. Potonji su, k tome, u ovoj tvrtki bili primorani ostati od pet do deset godina, dok za ‘vanjske suradnike’ embargo na odlazak nije bio propisan”, navodi se nadalje u ovom mediju. 

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.