screenshoot

PRVI OZBILJNI PROBLEMI U BERNARDIĆEVOM TIMU: Hoće li ga ova ekipa ugroziti?

Autor:

Davor Bernardić zacrtao je cilj, želi postati premijer, a za taj cilj dio strategije već je razradio, pa shodno tome javnim prostorom cirkuliraju čak i obrisi njegove potencijalne vlade, međutim, da bi predsjednik SDP-a uistinu postao premijerom, biti će potrebno mnogo više od puke sreće, pa će tako jedan od njegovih najvećih, a ujedno i najkompleksnijih izazova biti okupljanje na lijevom centur. SDP bi oko sebe mogao okupiti manje lijevo, liberalne opcije te na taj način formirati već poznatu koaliciju, samo s drugačijim nazivom i u nešto drugačijem sastavu.

Međutim, premda je Bernardić za tu ideju otvoren, u djelu SDP-a, po tom pitanju vlada averzija te se pitaju radi čega bi dijelili mandate s drugim, manjim strankama kada ih mogu osvojiti samostalno. Nije nemoguće da se na lijevo-liberalnoj sceni formiraju dva bloka, koja će stvoriti probleme upravo Bernardiću. Prvi blok tvorio bi SDP s HSS-om, HSU-om i Glasom, te eventualno IDS-om, dok bi se s druge strane mogao formirati HNS, HSLS, Pametno, stranka Dalije Orešković, Orah i drugi, koji možda nemaju neku pretjeranu političku težinu, ali u borbi za svaki glas, što će parlamentarni izbori jamačno biti, baš bi takvi sitni, ali udruženi timovi mogli odigrati značajnu rolu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.