Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Plenković otkrio ime novog ministra uprave, bit ćete iznenađeni izborom!

Autor: Dnevno, B.V.

Nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića, Banski dvori tražili su nasljednika i odmah se počelo spekulirati tko će ga naslijediti na ministarskoj poziciji.

“Sva nagađanja bila su kriva. Novi ministar je Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku. Odličan je izbor i osvježenje”, rekao je premijer Andrej Plenković ispred Banskih dvora.

Pitate se tko je Ivan Malenica. Donosimo par detalja iz njegove biografije.

Ivan Malenica rođen je 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao (2008.), Student na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava(2013-)


Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent(2009), a zatim kao predavač(2013) za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstvo uprave(2018.-).

Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta početkom 2018. godine imenovan je za novog predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu. Predložio ga je šibensko-kninski HDZ.

 

Autor:Dnevno, B.V.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.