Damir Spehar/PIXSELL

Opasno ste izmanipulirani: Lošo otkrio zastrašujuću pozadinu navijačke euforije! Sablaznit će vas

Autor:

Admirala Davor Domazet Lošo analizirao je navijačku groznicu.

Admiral Davor Domazet Lošo za naš je portal prokomentirao navijačku euforiju koja je poharala Hrvatsku, nakon uspjeha naših nogometaša na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Kako kaže, na početku je potrebno definirati što znači riječ euforija. Radi se o jednom neracionalnom stanju, koje utječe na emocije. ”Euforija razuma nema. Ja ću reći da je ovo jedna urota, pa neka me tuku, navikao sam na to. Dakle, kad je krenula euforija? Što ostane nakon euforije? Kako ja ovo mogu iščitavati, a pričam s ljudima i sad, a moje područje je determinirani kaos. Ona je krenula nakon što smo pobijedili Argentinu, do kada je bilo sve normalno. Nakon toga sve postaje nenormalno. Mediji koji ne mogu izgovoriti Hrvatska postaju domoljubni, tu se pojavljuju prekrasni, i jedinstveni hrvatski simboli, što je sve točno, ali zašto? Zato što oni koji vide u determiniranom kaosu da Hrvatska posjeduje ovakvu nogometnu kvalitetu može s velikim naporima biti svjetski prvak pa je trebalo dići što veću euforiju, da bi naš pad bio što strmoglaviji. Takva atmosfera stvara se u svijetu medijskih manipulacija, poglavito preko elektronskih medija, na prvom mjestu televizije”, mišljenja je Lošo.

Mediji, ali i dio javnosti koji do jučer nisu slavili niti jedan hrvatski blagdan sada se okreću domoljublju. ”Više gotovo da nema ni jednoga žitelja Hrvatske, da ne nosi hrvatske kvadratiće crveno bijele. Još nešto, manipulirani su oni koji se tetoviraju po tijelu s bojama, što je sotonsko. Bog nije stvorio takvog čovjeka. Drugo, imate ove rasparane hlače, tko nosi rasparane hlače? To moraju znati da je iz masonerije. Sada se ide na to da ovo potraje nekoliko dana, a još iz starog Rima poznata je izreka kruha i igara. Nema kruha, ali su nam dali igru, a kruh je preko Agrokora otišao nekome drugome. Pitanje je što su naši potpisali dok ova euforija traje”, skeptičan je naš sugovornik, uz opasku da se također do jučer zastave nisu izvjesile za hrvatske blagdane, a sada je hrvatska zastava jedan od neizostavnih navijačkih rekvizita. Mnogi od onih koji sudjeluju u toj svojevrsnoj euforiji zanemaruju Oluju, danas se kite zastavama. ”Ruku na srce dečki su bili divni i krasni, ali to su dečki koji su neobrazovani. Pa ne može nama ovo biti glavno zanimanje, mi smo došli u gore stanje nego što je bilo u starome Rimu, oni su bar imali kruha, a mi nemamo niti to. Što će se dogoditi kada se ohladimo, što će iza ovoga ostati i što onda”, pita se Domazet Lošo koji se dotakao ponašanja hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Komentator Joško Jeličić dobro je detektirao da to nije primjereno ponašanje. ”Pa ne može ona ući kao predsjednica u svlačionicu dečkima koji su tamo završili utakmicu, ne može se ona grliti s kime hoće i slikati se s kime ju je volja, ona nije Kolinda Grabar-Kitarović ona je tamo bila kao predsjednica Republike Hrvatske, ona se trebala ponašati kao žena i dama, i svi su je trebali persirati kao damu i kraljicu, njoj dolaziti, a ne ona njima”, bez dlake na jeziku tvrdi naš sugovornik, koji je ujedno i stava da je euforija stvorena stoga što je naš narod 20 godina ponižavan. Predsjednica se morala ponašati u skladu sa svojom funkcijom, i na taj se način i odjenuti.

”Proglašavali su nas ustašama, ponižavali branitelje, i narod u cijelosti, a sada se stvorila euforija da bi se moglo manipulirati masama, ne bi se čudio da se neki u Europi smiju Hrvatima smatrajući da smo pošandrcali, ovo je prešlo mjeru, a mjeru u svemu treba imati. Ovo nema nikakvog smisla. Neki se hvale da su digli kredit da bi išli u Moskvu. Pa tko će to vratiti, što će njegova djeca? Dajte, ponašajmo se racionalno. Nogomet je jedna igra u kojoj su Hrvati trebali biti svjetski prvaci, kada su vidjeli u utakmici protiv Argentine da mi to možemo, pustili su nas do finala. A zatim su pustili da nas Francuzi pobjede da bi se moglo s obzirom na sastav njihove reprezentacije u kojoj igraju Afrikanci tvrditi da su oni brzi, snažni i da na taj način treba promijeniti Europu. Raznih teorija će biti. Znam da će me prozivati, i neka ako već mora, ali hajdemo barem malo biti razumni, stanimo na loptu, smirimo se i da vidimo koje je odluke donijela Plenkovićeva vlada dok smo se veselili jer je moguće da smo preko Agrokora ostali bez šume, vode, svega. To je Agrokor. Gdje su svi ti domoljubi i katolici koji skaču oko nogometa kada se rušila obitelj, temelj čovjeka i države”, zaključio je Lošo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.