FaH

ODLIČNA PRILIKA ZA ZAINTERESIRANE: Na Danu otvorenih vrata predstavljeni programi za vojne pilote

Autor: Hina

Uvodno izlaganje održala je prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut dok je zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni natporučnik Tomislav Vučak održao multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) “Dr. Franjo Tuđman”  u subotu je održan Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg su posjetiteljima predstavljeni sveučilišni studijski programi za vojne pilote, uključujući uvjete upisa, obveze kadeta, obuku i mogućnosti karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Danas je tako zainteresiranima predstavljen i novi integrirani preddiplomski i diplomski studij Vojnog pomorstva, koje je Učilište pokrenulo u suradnji sa splitskim Sveučilištem. Prvi naraštaj kadeta taj će studij upisati sljedeće akademske godine u Splitu.

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane predstavili su simulator letenja i kabinu borbenog zrakoplova, a posjetitelji su razgledali i naoružanje te vojnu opremu koje kadeti koriste u obuci.

Uvodno izlaganje održala je prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut dok je zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni natporučnik Tomislav Vučak održao multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.