Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

NOVI MINISTAR NA POMOLU: Plenkovićev prijatelj i sin kontroverznog bankara zamjena za Marića?

Autor:

Serijal afera koje su se nanizale oko Gorana Marića, ovoga su HDZ-ovca stajale ministarske funkcije u resoru državne imovine, upravo stoga, u javnom se prostoru, polako, ali sigurno počinje tragati za osobom koja bi ga mogla zamijeniti a u tom se pak kontekstu spominje Plenkovićev prijatelj i državni tajnik u Ministarstvu Krunoslav Katičić. Riječ je inače o sinu kontroverznog bankara i bivšeg čelnika PBZ-a Martina Katičića, koji se devedesetih spominjao u kontekstu brojnih afera.

Naime, PBZ je u eri Martina Katačića, prema medijskim napisima slovila kao financijski servis za izvlačenje golemog noca iz države, a uz to njegov je brat Matija Katićič devedesetih upravljao Croatia Airlinesom, što je također popraćeno serijalom sumnjivih priča. No, to se premijera Plenkovića ne tiče previše, jer on i Krunoslav Katičić godinama se dobro poznaju, zajedno su studirali i izlazili, a prema biografiji Katičić je prije funkcije državnog tajnika radio u odvjetničkim uredima, te samostalno vodio svoj odjevnički ured, osim toga pradio je u pravnoj službi Croatia banke te tijekom bavljenja odvjetničkim poslom bio član niza trgovačkih društava, a radio je kao član odbora vjerovnika u stečajnim i predstečajnim postupcima.

Kada je o imovini riječ Katičić se može pohvaliti raskošnim popisom nekretnina pa tako u Jelsi posjeduje vikendicu od 1018 m2 vrijednu 700 tisuća kuna, uz to tu je i pola kuće s okućnicom u Donjim Kukuruzarima od 2623 m2 iste vrijednosti. Također u Zagrebu je suvlasnik dvaju stanova, jednoga od 121 kvadrata procjenjenog na milijun kuna te drugog od 56 m2 vrijednog 400 tisuća kuna, supruga je pak suvlasnica poslovnih prostora u Zagrebu, riječ je o prostoru od 50 m2 vrijednom 400 tisuća kuna te nešto manjem od 31 m2 procjenjenog na 375 tisuća kuna, osim toga vlasnica je i suvlasnica čak 12 oranica.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.